Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Már többször említettük, hogy a tojás azért trükkös élelmiszer, mert nem látni bele. Ha lágy tojást készítünk, például nem látjuk, hogy épp kellően lágy-e, avagy már keményre főtt. Azt sem könnyű megmondani, mikor jár le a szavatossága. Segítünk.

Mivel vásárlás után a tojást sokan kiveszik a kartondobozból és szépen berakják a hűtő ajtajába, két hét múlva már nem emlékeznek, mikor is jár (vagy járt) le. Sajnos a tapasztalatok azt mutatják, ha a tojástartóban hagyjuk, és látjuk a lejárati dátumot, akkor sem lehetünk biztosak benne, jók-e még. Bizonyára sokan jártak már úgy, hogy rántottát készítve feltörték a még használhatónak hitt tojást, aztán mégis megcsapta az orrukat a romlott tojás átható, semmihez sem hasonlítható bűze. Nos, van egy remek módszerünk arra, hogy feltörés előtt kiderüljön, jó-e még a tojás!

Ehhez nem kell mást tennünk, mint egy tálka hideg vízbe beletenni a delikvenseket, pont úgy, ahogyan azt a videóban láthatjuk. A frissek lenn maradnak az edény alján, de az öregebb tojások a bennük képződő légbuborékok miatt a hegyükre állnak. Ezek még ehetőek, de amelyek úsznak a víz felszínén, azokat dobjuk ki nyugodtan!

Tovább a:
Többi vagány konyhai mutatványért a Hatékonyha-sorozatba
Legfrissebb cikkekhez
A rovat többi cikkéhez

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.