Ha eddig kételkedtél volna, hogy a kavé és a tonic fúziójáról van szó, ne tedd. Már csak azért se, mert aligha találsz jobb frissítőt a nyári reggelekre!

Nem sok olyan nyári ital van, ami egyszerre frissít és felpörget - már ha az autózás miatt kénytelen vagy kihagyni a jégbe hűtött sört, hideg szódával készített fröccsöt vagy gintonicot.
Viszont, ha van otthon egy jó kávéfőződ, vagy esetleg egy újhullámos kávézó közelében laksz, akkor könnyen készíthetsz vagy vehetsz magadnak egy espresso tonikot - vagy ha úgy tetszik, espronikot/E.T.-t.

Az ital az Egyesült Államokból és Ausztráliából indult hódító útra, de pl. a budapesti Espresso Embassyban is bátran kérhetsz tavasztól őszig.

Hogy csinálj magadnak, ha előbb inkább kipróbálnád otthon?

Először tegyél a pohárba tonikot sok-sok jéggel, aztán óvatosan önts a tetejére egy szimpla vagy dupla espressót, attól függően, mennyi koffeint igényel az előző este például alkohollal leamortizált tested. Ha teheted, használj hozzá világos pörkölésű kávét, mert úgy az ital még frissítőbb, virágosabb, citrusosabb lesz, a végén pedig bátran tegyél hozzá pár szelet lime-ot és néhány mentalevelet.

Végül keverd össze és kortyolj bele!

Valahogy így:

Nem vagyunk nagy kávésok, de még így is állati jó a cucc. Szóval bízz bennünk és próbáld ki te is!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Tele van a tököd a munkahelyeddel? Mielőtt kilépsz, ezt azért gondold végig

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés