Egy dietetikus szerint ezért érdemes mindig két hamburgert rendelni a gyorséttermekben

Azt már most az elején szögezzük le, hogy gyorsétteremben kajálni egyáltalán nem jó választás. Ha csak teheted, egyél valami normális és egészséges ételt! Ha viszont már egy kis bűnözésre adtad a fejed, nem árt szem előtt tartani az alábbiakat.

Egy táplálkozási szakértő, Emily Field fejtette ki nemrégiben a véleményét arról, hogy miért is kellene elhagynunk a krumplit, és inkább két hamburgert rendelnünk. Az egész a vércukorszintünk kiegyensúlyozásáról szól.

- magyarázta a dietetikus, aki persze tisztában van vele, hogy ezáltal a több kalóriát tartalmazó megoldást ajánlja, ám egy nemrégiben közzétett kutatásra hivatkozva elmondta, hogy a makrotápanyagok megfelelő aránya fontosabb a kalóriaszámolgatásnál.

A fehérjétől egyébként is később leszel éhes, szóval ha két hamburgert eszel - megduplázva ezzel a fehérjebevitelt és elkerülve a sült krumpli jelentette üres zsírt és szénhidrátot - később fogsz ismét valami (egészségtelen) kaja után nyúlni.

Több szempontból is érdemes tehát inkább két hambit betolni, mint mondjuk egy sajtburgert krumplival, fagyival és kólával. Persze még egyszer - itt a végén is - szeretnénk nyomatékosítani, hogy nem ajánljuk az ilyen jellegű ételek fogyasztását.

(via)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon