30 perc mindenestül, az egyik legjobb idő-érték arányú kaja a világon! Egy finomság a Chemical Brothers ajánlásával.

Ezért főzz!

Főzni muszáj, ugyanis a helyzet az, hogy a csajok nagy részének tetszik, ha egy pasi feltalálja magát a konyhában. Asztal egy személyre rovatunkban folyamatosan faggatjuk országunk legtehetségesebb, legcsinosabb hölgyeit a témában. Itt van például Lipcsei Betta, aki szerint „minden nőnek tetszik, ha egy férfi otthonosan mozog a konyhában. Főleg akkor, ha épp a mi kedvünkért főz valami finomat!” Úgyhogy irány a konyha!


Hi, my name is


A lazac (latin nevén: Salmo salar) a sugarasúszójú halak (Actinopterygii) osztályához, ezen belül a lazacalakúak (Salmoniformes) rendjéhez és a lazacfélék (Salmonidae)családjához tartozó faj, de ez pontosan olyan információ, amire egyáltalán nincs szükséged. Az egyetlen fontos dolog, amit tudnod kell az, hogy a lazac finom. A lazac nem csirkemell árkategóriában fut, de a halak közül kezdőknek mindenképpen ezt ajánljuk, jobb, mint például ördöghallal kísérletezgetni. Az egyik Pest melletti áruházláncban nagyon erős a halas részleg, de jó szívvel tudjuk ajánlani a pár hónapja nyitott budaörsi halpiacot is. Ez a leghúzósabb része az ebédnek, vacsorának, a 4 db avokádó és a többi hozzávaló 2000 alatt ki tud jönni. Bort is ajánlunk, de az opcionális, nem is beszélve azokról a felkészült versenyzőkről, akik saját borszelekcióval rendelkeznek otthonukban.

3 dolog, amivel felvághatsz a csaj előtt

A lazac egyike azon kevés élőlényeknek, amelyek édes és sós vízben is megélnek.
A lazacok akár két méteres szintkülönbséget is képesek átugrani folyás irány ellenében is.
A Chinook lazac a legnagyobb lazacfajta, akár 50 kg is lehet a súlyuk.


Ne csak együnk, igyunk is

Halhoz tízből tízszer fehérbort ajánlanak, de hempergessetek meg bennünket forró szurokban, mi most szakítunk a hagyománnyal, ugyanis egy könnyű vörössel támadunk. A Szeleshát szőlőbirtok 2008-as pinot noirjára esett a választásunk, amely fűszeres, gyümölcsös illatú, és Intenzív ízű, de azért nem nyomja el a főszereplőt, a lazacot.

Elkészítés


Mivel a lazac percek alatt megvan, ezért logisztikai szempontból a salsát vesszük előre. Hámozzunk meg 4 avokádót, majd vágjuk kockákra. Egy apró csili paprikát felezzünk el, majd a magokat távolítsuk el belőle. Ha nem tesszük, a vacsora durva sírásba fog átmenni, és kinek hiányzik az? Szóval ki a magokkal, majd vágjuk apróra a paprika húsát. Ugyanígy tegyünk egy fél fej vöröshagymával, egy fél gerezd fokhagymával, és pár levélnyi korianderrel. Forraljunk vizet egy serpenyőben. Vágjunk x-et egy paradicsom aljára, és tegyük a zubogó vízbe. 10 másodperc múlva kivehetjük, majd szedjük le a paradicsom héját és a paradicsomot vágjuk fel. A magos részt dobjuk ki, csak a zöldség húsa kell, azt kockázzuk fel. Egy edénybe tegyük a felaprított zöldségeket, egy evőkanálnyi kapribogyót, majd keverjünk össze 4 evőkanál olivaolajat, ugyanannyi limelét, majd keverjük össze az egészet. Sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk kicsit állni. Ezt a műveletet akár előző nap is elvégezhetjük, ugyanis nem árt, ha az összetevők kicsit összeérnek.

Jó ebédhez szól a nóta


Lazac


Egy vastag aljú serpenyőbe tegyünk 3 evőkanál olivaolajat és forrósítsuk fel. A 2x200 grammos lazacfiléket sózzuk, borsozzuk, majd tegyük a serpenyőbe. Süssük két percig mindkét felét, vagy egy picivel tovább, ha jobban át akarjuk sütni. Tényleg ennyi. Az avokádó salsát halmozzuk a tányérra, majd a lazacot fektessük rá. Korianderlevéllel díszíthetjük a remekművet.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon