Saigon és Bangkok találkozása egy kis nyugat-európai dizájncsavarral a józsefvárosi piac mellett.

A családi vállalkozásban működő bisztró tulajdonosa az 1985-ben Magyarországra költözött Li. A hely egyértelműen az eddigi vietnami éttermek 2.0-s, dizájnérzékeny verziója, ami az enteriőr alapján kár Berlinben is lehetne.

„Bevallott célunk az étteremmel, hogy a gasztronómián keresztül közvetítsünk az eltérő kultúrák között – állítják a tulajdonosok. – Ezért is figyeltünk külön arra is, hogy milyen legyen a hangulat, milyen közegbe lépjen be a vendégünk.

A belső tér kialakításában Szőke Gergő grafikus kortárs trendekre érzékeny ízlését párosították a Bangkokból és Saigonból hozott ,,otthoni” inspirációinkkal”.

Az étlap összeállításában a jó értelemben vehető egyszerűségre törekedtek, olyan hagyományos,rutinos ételeket válogattak össze, amiket Délkelet-Ázsiában az átlagemberek esznek a nyüzsgő utcán, száguldó motorok közelségében, kis műanyag székeken ülve.

Persze felmerül a kérdés, miért nem hagyományosan vietnami ételekre koncentráló éttermet nyitottak, ha egyszer onnan származik a család? Ennek nem teljesen hétköznapi - piaci okai vannak. Li nemcsak, hogy hívő buddhista, de a nemrég megnyílt első magyarországi Thai buddhista templom alapításában is nagyon aktív szerepe van. Ez a kapcsolat, és a Thai étel különlegességek hiánya a budapesti éttermekben nagyban hozzájárult ennek a gasztronómiai koncepciónak a kialakításához. A szakácsok Thaiföld Isan régiójából származnak, ami visszaköszön az ételek karakterén, izgalmas változtatásokat eszközölve a Budapesten eddig megszokott thai ízeken.

Jól néz ki a hely, meg fogjuk látogatni!

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon