Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A hetek óta tartó home office erősen gyarapítja a kilókat, ezért most egy könnyed, fittesebb recepttel jövünk.

A következő recept, ha jól tudom, a szinglik egyik nagy dinamitja, amivel a randikat szokták bedurrantani. Mindegy azonban, milyen a kapcsolati állapotunk, mert minden esetben és időben beadja ez a paradicsomos halas tészta.

Az elkészítése a Hómofisz konyha sorozathoz mérten pofonegyszerű. Nagyjából, míg fő a tészta, elkészül a sugo, azaz szósz! A kép alapján pedig láthatod, hogy a hozzávalók mennyisége is elég csekély. Nincs más dolgod, mint megcsinálni, és bedurrantani a hétvégedet vele egy jó kis videórandi vagy otthoni vacsi alkalmával!

Hozzávalók:

  • 1 db konzervhal (igazából bármi jó, én a klasszikus tonhalat választottam most)
  • 2 dl passata (passzírozott paradicsom)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál chili
  • kevés paradicsom
  • bors
  • + szárított oregánó és bazsalikom, ha van

1. A kockára vágott hagymát olívaolajon megpirítjuk, közben hozzáadjuk a felvágott paradicsomot. Fonnyadásig hagyjuk a serpenyőben.

2. A konzervhalról lecsöpögtetjük az olajat, és a halat beleöntjük a serpenyőbe. Jól elkeverjük, megszórjuk kevés vagy sok chilivel, a döntés a te kezedben van!

3. Kis pirítás után jöhet a passzírozott paradicsom, és a só meg a bors (plusz az egyéb fűszerek, ha van otthon). Majd lassú tűzön addig rotyogtatjuk, míg besűrűsődik az egész, és mártás állagú lesz.

4. A végén belereszeljük a fokhagymánkat, amit összekeverünk a mártással, és mehet is a főtt tésztára. Reszelhetünk még sajtot az egészre, és már élvezhetjük is! Veresbor eléggé jól tud csúszni rá!

Érdekelhet ez is, ha pereg a kaja:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.