Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A GeoGuessr nem egy új sör, hanem az utóbbi idők legtutibb játéka, ami végre tényleg kihasználja a Google Street View lehetőségeit. Nagyon addiktív, de éppen ez a jó benne.

Mert mire használtuk eddig a Street View-t? Csekkoltunk néhány híres épületet, a házunkat, meg a kurvákat a 3-as út mentén, a Google autók által lefotózott több millió négyzetkilométer nagy részéről pedig legfeljebb akkor vettünk tudomást, ha éppen sikerült megörökíteni egy árokba borult autót, vagy ahogy valaki a bokorban végzi a dolgát.

Ezt a szinte végtelen Street View-adatbázist használja ki zseniálisan a GeoGuessr, ami teljesen random dobál le a világ legeldugottabb szegleteibe, neked pedig rá kell jönnöd, merre vagy. Tehát olyan, mint egy durva képszakadás utáni ébredés. A tájékozódáshoz nem kapsz segítséget, a környezetből, a feliratokból, az emberek öltözködéséből és más apróságokból kell kisakkoznod a megfejtést, ami nem is olyan könnyű, bennünk például egy világ omlott össze, amikor rádöbbentünk, hogy a lett földutak pontosan ugyanúgy néznek ki, mint a szívünknek oly kedves magyar földutak.

Mászkálni persze lehet, így a játék teljesen észrevétlenül vesz rá, hogy hosszú percekig nézelődj az iowai kukoricaföldeken vagy az orosz sztyeppén, vagy felfedezd a Csendes-óceán közepén lévő Nauru szigetét, amit több ezer kilométernyi víz választ el a civilizációtól. Ha úgy érzed, hogy megvan a helyes válasz, csak megjelölöd a térképen, és rezignáltan tudomásul veszed, hogy a tutinak hitt tippeddel ötszáz kilométert tévedtél. Több hozzáfűznivalónk nincsen: próbáld ki és búcsúzz el egy időre a szociális élettől, mert úgysem fogod tudni abbahagyni.

Ha pedig a GeoGuessr már túl könnyű, kattanj rá a keresztkérdésekkel nehezített magyar verzióra!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.