Bemutat Moszkvának a mini műalkotás.

Néhány órája Kolodkó Mihány új szobrot helyezett el Budapesten: a mini műremekeiről ismert kárpátaljai szobrász ezúttal az orosz-ukrán háborúra reflektált.

 

A szobor kő talapzata egy középső ujj, az alján Ukrajna címere látható, a helye pedig a Moszkva-sétány, azaz egyértelmű utalás.

Kolodkó még a szülővárosában, a kárpátaljai Ungváron kezdett kis szobrokat elhelyezni a köztereken. Eleinte főként mesehősöknek, művészeknek állított emléket, valamilyen apróbb csavarral: többek között Mekk Elek, a Kockásfülű nyúl vagy a Nagy ho-ho-ho horgász társa, a főkukac is kapott egy-egy szobrot.

Tavaly nyár óta viszont Ázsiában is van szobra: Liszt Ferenc alakját formázta meg a Koreai Magyar Kulturális Központ elé.

Az ungvári szobrász 1996-ban végzett a helyi Erdélyi Béla Művészeti Szakközépiskolában, 2002-ben diplomázott a Lembergi Művészeti Akadémia szobrász szakán, majd 2017-ben települt Budapestre. Eleinte megrendelő híján kicsiben kezdte megvalósítani az ötleteit, hogy azok ne vesszenek el, abból merítve ihletet, hogy a nagy méretű szobrokat is el kell elkészíteni kicsiben előbb. Kolodko szerint a miniszobrok „ugyanolyan drámai erővel tudnak hatni a szemlélődőkre, mint az óriási alkotások.”

(Forrás: Kolodko Art/Facebook)

Ez is érdekelhet:

Aprócska Süsü jelent meg a Szabadság téren

Az eddigi legjobb Kolodko-szobor került ki a régi tévészékház közelében.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Kellynek előre elárultuk volna a Németország–Skócia-meccs eredményét

A borotválkozás egy másik szintje: ismerd meg a Braun S9 Pro+-t, a márka eddigi legjobb elektromos borotváját

További cikkeink a témában