Jól olvasod, hamarosan jöhet a nagy Nike-hiány.

Az S&P Global Market jelentése szerint a piac hamarosan cipőhiánnyal fog küzdeni, ha a koronavírus nem csillapodik Vietnámban. Az ázsiai országban készül a legnagyobb brandek, így a Nike cipőinek több mint 50 százaléka.

A Nike legnagyobb vietnámi beszállítói, a Chang Shin Vietnam Co. és a Pou Chen Corp kénytelen volt leállítani a gyártást, mivel az országban olyan súlyos lett a járványhelyzet, hogy nem tudták vállalni a további működést.

Az S&P Global Market elemzése szerint a vietnámi munkaerő kiesése az amerikai céget sújtja a legjobban. Az elmúlt egy évben a Nike szállítmányainak 82 százalékát tette ki a Vietnámból származó import. Az elemző cég szerint a cipők iránti kereslet az iskolakezdés előtt rendszeresen meg szokott ugrani, így könnyen előfordulhat, hogy átmeneti készlethiány lesz a következő hónapokban.

Számunkra továbbra is a beszállítóink és a partnereink egészsége a legfontosabb, minden segítséget megadunk nekik, hogy hatékonyan tudják felvenni a harcot a vírussal, mondta a Nike szóvivője a CNBC-nek.

A cég továbbá közleményben kéri a partnereit, hogy tartsák be az előírásokat, biztosítsák a munkavállalóik megélhetését és az emberéletet helyezzék mindig a gazdasági érdekek elé.

Ez is érdekelhet:

Óriási összeget fizettek Elton John zongorájáért

Erre tényleg mondhatjuk, hogy csillagászati összeg.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában