Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha eddig úgy voltál vele, hogy a rendszeres szex mellett neked már nincs is szükséged egyéb mozgásra, akkor most el kell szomorítanunk, hiszen az igazság az, hogy nem égetsz el közben annyi kalóriát, mint hinnéd.

Ebből egyértelműen látszik, hogy a futást nem lehet kiváltani a huncutkodással, bármennyire is jó lenne ebbe a hitbe ringatni magunkat. Az egyetlen vigasz az lehet az urak számára, hogy több kalóriát égetnek el, mint a nők, ennek pedig az az oka, hogy a nagyobb súly nagyobb energiaköltséggel is jár.

Az pedig csak tovább rontja az összképet, hogy a tanulmányban alapul vett szexuális együttlétek az előjátékkal együtt átlagban 25 percig tartottak, ez pedig jóval hosszabb, mint az átlag. Egy másik tanulmányban ugyanis arra jutottak, hogy az átlagos együttlétek hossza csupán 6 perc, ha nem számítjuk az előjátékot.

Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lehetne felturbózni a szexuális életed. Ha kellőképpen aktívan csinálod, több kalóriát égethetsz el. A megválasztott pozitúrán például sok múlik, teljesen egyértelmű, hogy az dolgozik keményebben, aki felül van.

Összességében azonban azt ajánljuk, hogy ne foglalkozz vele, hány kalóriát égetsz el szex közben, ezt a dolgot nem edzésnek kell felfogni. Egyszerűen csak élvezni kell. Ráadásul így is számtalan pozitív hatása van az egészségedre és a kedvedre nézve is. Futni meg el tudsz menni majd utána...

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.