Kutyák és gazdáik jó hangulatban küzdöttek meg az akadályokkal és az időjárással.

Ha egy pálya krosszmotoroknak és krosszmotorosoknak kihívás – akkor kutyáknak és gazdáiknak is az. Ez legfeljebb azoknak újdonság, akik most először vettek részt a Hard Dog Race (HDR) piliscsévi versenyén szeptember 23-án.

A borongós, hűvös, csapadékos idő ellenére öt országból összesen közel ezerháromszáz nevező és kutyája állt rajthoz, hogy kipróbálják erejüket a tizennyolc épített akadállyal, valamint feladatok egész sorával színesített, a rajttól a célig összesen 240 méter szintkülönbség legyűrését megkövetelő, 5630 méter hosszú távon.

A HDR története szorosan összekapcsolódik Piliscsévvel, hiszen épp a Piliscsév Motocross Pálya terepén tartották meg első rendezvényt, amelynek nemcsak itthon lett folytatása, hanem már cseh és lengyel helyszíneken is kutyások ezreit mozgatják meg.

 

 

A szervezők az idei Base futam előkészítésekor barátságos indián nyárra számítottak, ezért a terepfutópálya kialakításakor különösen figyeltek a kimelegedő kutyák felfrissülését is szolgáló vizes akadályok beépítésére. Az eső miatt viszont ezek nem jelentettek extrán nedves élményt…

Az indulók ezúttal is megbirkózhattak a Base futamok megszokott akadályaival, köztük a sáros siratófallal, a tápcipeléssel, a gumidzsungellel, a súlymellénnyel és az ugrálópárnával, de a HDR most a rendszeresen visszatérőknek is tartogatott két teljesen új feladatot. A billenőpalló izgalmas kihívásnak bizonyult a párosok számára, míg közvetlenül a célba érkezést megelőzően a Musher összeköt hozta zavarba a versenyzőket és társaikat, ahol a kutya és gazdája nem látta egymást, csupán a futószár kötötte össze őket, de a pároknak elválasztva kellett áthaladniuk rajta.

A Playert idén Dóri és Loki képviselte

Hétéves története során a HDR mindvégig fontosnak tekintette a jó ügyek, a nonprofit szervezetek segítését. Az idei Base futamon a mellrák megelőzéséért és leküzdéséért dolgozó Mellrákinfó Egyesület munkájához gyűjtöttek támogatást az alkalomra készült pólók értékesítésével.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A legjobb tudásunk szerint veszünk popcornt Jarah-nak, ha eljön velünk moziba

Hogyan lett egy afrikai kissrácból fitneszsztár és Will Smith edzője?

Még a klímaszkeptikusok retinájába is beleég ennek a kiszáradt lagúnának a látványa

További cikkeink a témában