Egy kávézó, egy pékség és egy fine dining étterem tűnt fel a radarunkon.

Lisboa portugál pékség

Ott voltunk a megnyitón és már civilben is visszatértünk a Lisboába, ami az álmoskönyvek szerint azt jelenti, hogy egy hely jó. A Holló utcai apró intézmény egy darabka Lisszabon, és a jó hír, hogy az egyik tulajdonos, Joao Marques elmesélte nekünk, hogy újabb helyek nyitását is tervezik a városban. A portugál, azon belül lisszaboni illetőségű pék a garancia, hogy autentikus pékáruk és sütemények között válogathatunk, mi kiemelnénk a szardellás krokettet, a pampilhót, és a hely egyértelmű sztárját, a pastel de natát.

Amikor másodszor jártunk ott, kisebb veszekedés zajlott az utolsó darab pastel de natákért. E sorok szerzője pedig 10 percet várt arra, hogy megérkezzen az újabb adag. Erősen sikerszagú a sztori. Ahogy egy kedves portugálrajongó barátnőm mondta: - Ha Lisszabonban élnék, 120 kiló lennék, és nem érdekelne!

Textúra

Elég, ha annyit mondunk, hogy a Michelin-csillagos Borkonyha csapata nyitotta a Textúrát, amin nem csak azért érződik ugyanaz a vájb, mert az anyahajó közel van, hanem mert sikerült átültetni a Borkonyhás szellemiség. A Textúra hasonló, de mégis más, és ugyan még nem találta meg a saját lelkét – ilyen rövid idő alatt ez nem is baj – de biztosak vagyunk abban, hogy sokáig jelen lesz a belváros kulináris élmezőnyében.

Amikor mi ott jártunk, kiemelkedett egy póréhagymás, Szent Jakab kagylós leves a mezőnyből, intenzív volt, friss, új és mégis ismerős – vagyis olyan élmény, amit csak a legjobb helyeken kaphat az ember egy tányér levestől.

Kollégámnak a vadas jött be, úgyhogy boldogan távoztunk. Fine dining, magasélet, emberközeli profizmus a kiszolgálás terén – kiváló hely ünnepi vacsorákra vagy üzleti ebédekhez.

Horizont

Lokáció, lokáció, lokáció. A Horizont remek helyen van, a New York kávéház mellett, és ráadásul olyan ügyes az enteriőr dizájnja, hogy nincs az a milennial, aki ellent tudna állni egy Instás bejelentkezésnek. A Horizontba beülve az ember úgy élvezheti az Erzsébet körút egyébként eléggé élvezhetetlen forgalmát, hogy teljesen leválasztódik róla.

Mintha az ember egy kellemes és nyugodt buborékban ülne, biztonságban a kinti rohanástól. A Horizont mögött a Szimply csapata áll, a konyha szofisztikált és modern, nagyon odafigyelnek a legapróbb részletekre is. Könnyű díjazni azt az energiát, amit beletesznek egy-egy tányérba, ez például egy kuszkuszsaláta.

Ezen kívül van a szuperhipszter avokádó toast is az étlapon, valamint rántotta, makréla és croque (hogy monsieur vagy madame, az nem derül ki) de akik valami komolyabbra vágynak, próbálják ki a marhapofát. Kávéban erősek, a kínálat változó, amikor ott voltunk akkor a svéd Koppi pörkölő kávéjával dolgoztak. A kávéhoz nem adnak cukrot, mondván elrontja a kávé ízét, amivel mi maximálisan egyetértünk, egy Monsantóba se rakjon az ember kólát például. Ez a lépés sokakat idegesít, sznobnak tartják, de mi azoknak a pártján állunk, akik kiállnak amellett, hogy egy-egy magas minőségű specialty kávét élvezzünk magában, tej, cukor és édesítőszerek nélkül.

Player Adventi Kalendárium Player Adventi Kalendárium
Támogatott és ajánlott tartalmaink

Ünnepi útmutató férfiaknak, akik olyan ajándékot akarnak adni, ami valóban megérinti a szívet

Öt pikáns ajándékötlet a barátnődnek, ha idén kicsit felforrósítanád a karácsonyt

Koktélozás feszengés nélkül: ilyen Budapest legújabb komfort bárja

A Player kérdése: Te szoktál magadnak ajándékot venni karácsonykor?
35% Igen, persze, szerintem teljesen normális.
65% Nekem ez fura, nem, nem szoktam.
Öt pikáns ajándékötlet a barátnődnek, ha idén kicsit felforrósítanád a karácsonyt
Hirdetés