Nem akarunk olyanokkal jönni, hogy ha többet mosolyogsz, jobb lesz az élet, meg egy új hajvágással megváltozik minden – ezek kábé húsz percig (vagy addig sem) ható varázslatok. Ez a lista viszont sok híres és sikeres ember tapasztalatain alapszik, így érdemes átnézni őket, hogy még királyabb legyen a 2017-es év.

1: Meditálj

Nagyon sokféleképpen felszínre törhet az, ha bizonytalannak érezzük magunkat. Nem tudunk koncentrálni. A testünk nem működik úgy, ahogy szeretnénk és kéne neki. Egy húsz, vagy akár csak tíz perces intenzív meditálás is óriási segítség lehet, hogy visszaszerezd az irányítást az agyad felett és igazi, mélyről fakadó magabiztosságot teremts magadban.

2: Tanulj új dolgokat

Nem kell minden nap egy idegen nyelvet elsajátítanod, vagy hetente négy könyvet elolvasnod, de a tanulás és az új fizikai vagy mentális élmények igenis fantasztikus hatással tudnak lenni az egónkra. Tény, hogy nem egyszerű ez, mert általában temérdek a dolgunk és mikor végzünk mindennel, csak arra vágyunk, hogy kidőljünk az esti meccs előtt a kanapén – de hidd el, hosszútávon az egész életedet megváltoztathatja, ha új tudást veszel magadhoz nap mint nap. Elég egy kicsi is, de a lényeg, hogy folyamatosan fejleszd, képezd (és közben akár szórakoztasd) magad még akkor is, ha eleinte energiádon felülinek érzed – tényleg megéri.

3: Vedd a kezedbe a karriered

Sokan Ej, ráérünk arra még! módon halogatjuk, hogy azon a területen építsük fel a karrierünket, amit igazán, szívből szeretnénk. Inkább elfogadjuk a stabil, de nem olyan inspiráló munka védőhálóját és nem lépünk az igazi álmaink felé. Aztán telnek az évek és még csak meg sem próbáltuk elérni, amire vágyunk. Közhely, de igaz: egy életed van, azzal pedig azt tehetsz, ami csak neked jólesik – ha pedig kihagyod, nagyon utálni fogod magad. Kifogásokat könnyű találni és akadályból sincs kevés, de nagyon sok befektetett energiával, kemény munkával és a sikertelenség közben is sziklaszilárd kitartással az ember tényleg elérheti az álmait. Úgyhogy ne halogass tovább, hanem legyen 2017 a szakmai önmegvalósítás éve!

4: Sportolj többet

Aki nem sportol, el sem tudja képzelni, mennyire fontos a testünk karbantartása és milyen fantasztikus érzés a jó edzés után érzett fizikai kimerültség. A szellemi javak mellett, görbén ülő munkát végezve hajlamosak vagyunk belustulni – és észrevétlenül ez a fizikai tunyaság a magabiztosságunkra, valamint az önképünkre is masszívan rányomja a bélyegét. Vedd a kezedbe az irányítást a tested felett – garantált, hogy az egész életedre pozitív kihatása lesz.

5: Aludj sokat

Az alvás fontosságát lehetetlen eléggé hangsúlyozni: a folyamatos rossz alvástól amellett, hogy pocsék lesz a kedved, még a tested is le fog ereszteni, mivel nem tudott éjszaka regenerálódni egy mély, pihentető alvás közben. Tanácsunk, hogy lefekvés előtt próbálj meg jó légzéstechnikát alkalmazva meditálni és elengedni az egész napos feszültséget a nyugodt éjszakákért, ahelyett, hogy a telefonodat görgetnéd teljesen hasztalanul.

6: Tűzz ki elérhető célokat magad elé

A sikeres emberek nagy közös vonása, hogy listákat készítenek a tennivalóikról, prioritási sorrendet állítanak fel és szisztematikusan haladnak a kitűzött céljaik felé. Azt tanácsoljuk (nem csak neked, hanem magunknak is), hogy olyan célokat tűzz ki magad elé, amelyeket valóban meg is tudsz valósítani és nem csak stresszkeltőnek vannak a tacepaódon, mert lehetetlenek. Majd pedig halogatás és kifogáskeresés helyett állj neki a megvalósításnak. Nem lesz két perc, az biztos, de az igazi, nagy álmok inkább maratonfutások, semmint sprintversenyek.

Összességében a javaslatunk: legyen 2017-re az új mottód, hogy „Ma van holnap!” és cselekedj is eszerint.

És ezt olvastad már?
Két minimál stílusú skandináv ház, amibe gondolkozás nélkül beköltöznénk – azonnal