Kávé, croissant, notebook – Reggeli meetingek irodán kívül
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bevált közhely, de néha érdemes otthagyni a megszokott környezetet: az irodán kívüli lét javítja a dolgozók közérzetét, segíti a kreatív gondolkodást, és ha mindez friss, finom kávéval és diós kiflivel párosul, akkor a fantázia szárnyakat kap. A breakfast meeting, vagyis a reggeli értekezlet a kétezres években letaszította a trónról az üzleti ebédet, a nagy steakek és a pohár bor helyét pedig átvette a croissant és a kávé. Olyan helyeket ajánlunk a fővárosban, amelyek tökéletesen alkalmasak arra, hogy kollégák kisebb vagy nagyobb csoportja ott tartsa reggeli megbeszélését.

Hadik Kávéház

A Hadik egykoron a közelben lakó írók, Kosztolányi, Karinthy törzshelyének számított, és az irodalom olyan mély gyökereket vert itt, hogy magazinok, lapok, írók a mai napig szívesen helyezik a kávéház kultúrterébe bemutatóikat. Mindez azért jó hír, mert a Hadik tökéletesen alkalmas nagyobb lélegzetvételű találkozók lebonyolítására is, senki sem lepődik meg, ha projektorokról és hangosításról kezdünk beszélni asztalfoglalás után. Persze ha nincs komoly fejtágítás, a Bartók Béla körúti intézmény akkor is jó választás lehet. Reggelit 9 és 12 óra között szolgálnak fel, a bécsi virsli itt fogalomnak számít. További pozitívum, hogy tavasztól őszig akár a teraszon is folyhat a kreatív eszmecsere.

Cím: XI. ker., Bartók Béla út 36.

Szendzsó reggeliző kávézó

Kisebb megbeszélésekhez remek választás lehet ez a budai intézmény. A Szendzsó viszonylag új versenyzőnek számít, de mint neve is mutatja, a nap elsőszámú étkezését érdemes ide lokalizálni. Akik itt kezdik a hetet, garantáltan könnyebben fognak végigrobogni a hétköznapokon. Nagyobb eseményeket, sajtótájékoztatókat, projektoros bemutatókat nem érdemes ide szervezni, de öt kolléga bátran felcsaphatja a laptopokat, és könnyed bisztróhangulatú, kötetlen gondolatpárbajt elősegítő reggelizőben már pöröghetnek is a friss, sablonmentes ideák. Ami a reggeliket illeti, igazán bőséges a választék: tojások, bagettek, bagelek, joghurtok, wrapek, saláták és akár mangalicavirsli között válogathatunk. Az olasz kávékultúra szerelmesei otthon fogják magukat érezni, elég megnézni a kínálatot.

Cím: II. ker., Frankel Leó u. 11.

Pastrami Étterem és Kávéház

Aki gyakran fordul meg az óbudai étteremben reggelente, jó eséllyel botlott már a közeli irodaházakból kimenekült, notebookok fölött diskuráló corporate szamurájokba. Az emeleti részen rendszeresen zajlanak sajtótájékoztatók, tréningek, de szimpla értekezletek, abszolút informális spontán ötletbörzéket is gyakran rendeznek. A reggelikínálatot már alaposan megvizsgáltuk a Player hasábjain, de ismét kiemelnénk a nehézsúlyú kategória koronázatlan királyát, az English breakfastet, és a jóval könnyebb súlycsoportot képviselő friss, omlós croissant-okat.

Cím: III. ker., Lajos u. 93–99.

Doblo Bor & Bár

Nyers téglafalak, sezlonyok, lakkozott bútorok és negyvenes évekbeli noir hangulat fogad mindenkit a VII. kerületi borbárban. Mint neve is mutatja, elsősorban a borok szerelmeseit várják itt tárt karokkal, de a reggelikínálat olyan erős, a hangulat pedig annyira eltalált, hogy tökéletesen alkalmas a fentebb vázolt célokra. Van itt amerikai palacsinta, müzli joghurttal (és akár szójatejjel), mindenféle omlettek, frissen facsart gyümölcslék, shake-ek, maceszos tejeskávé mézzel, saláták és bruschetták. Kávéfronton is meseszép a kínálat, plusz van habos kakaó is. Ha éppen olyan a hangulat és van mit ünnepelni, akkor le lehet gurítani egy Aperol spitzet vagy egy kis pezsgőt is a reggeli mellé. Későn kelő irodistáknak remek hír, hogy reggeliket itt délután háromig szolgálnak fel.

Cím: VII. ker. Dob utca 20.

Moha Café

Újbuda friss gyöngyszeme lehet a Moha Café, amely földszinti kultúrterének köszönhetően tökéletesen alkalmas arra, hogy buzgón érvelő, lelkesen értekező irodai munkásokkal teljen meg. A kultúraszag itt garantált, ugyanis az emeleten található az egykoron Madách téri Godot Galéria. Ennek megfelelően sok kiállításmegnyitó, koncert, felolvasóest zajlik, ez a hely arra teremtetett, hogy sok ember nyüzsögjön. Az élő növényfal alatt (az a nagy, széles zöld dolog az) a negyedéves stratégia kialakítása közben klasszikus reggeli fogásokat fogyaszthatunk, ha pedig vegák is vannak a kollégák között, nekik sem kell szomorkodniuk, ugyanis a Moha Café külön szakosodott a zöldségfanokra.

Cím: XI. ker., Bartók Béla út 11.

Dunapark Kávéház

Szakmai fórumokon rendszerint nagyon előkelő helyen szerepel a Dunapark Kávéház, amely nevéhez illőn a Duna közelében található, Újlipóciában. Az 1930-as években alapított intézmény a korszak hangulatát szeretné megidézni, de XXI. századi színvonallal párosítva. Reggelente friss péksütemények, frissen facsart gyümölcslevek várják az erre vetődő irodistákat, nem is beszélve a remek kávékról. Klasszikus megoldás a kontinentális reggeli vagy a bécsi virsli, de békebeli hangulatot ébreszt a sajttal és tejföllel szervírozott bundáskenyér. A bauhaus stílusú, impozáns belső tér alkalmassá teszi arra, hogy formálisabb hangulatú eseményeket szervezzünk ide, bár technikai eszközöket itt bajosan fogunk használni. Ötletek, vélemények cseréjére, üzleti partnerrel történő találkozásra viszont remek helyszín.

Cím: XIII. ker. Pozsonyi u. 38.

Sokat lehet bakizni egy üzleti ebéden. Nézd meg, hogy ne kövesd el többet őket!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.