A megfelelő lakás megtalálása nem egyszerű feladat. Sorozatunkban hetente egy-egy eladó és kiadó lakást mutatunk be, amelyeket szívesen ajánlunk olvasóinknak.

Kislakás kiadó a Hollán Ernő utcában

Lokáció

A jó ízléssel rendelkező hipszterek körében Újlipótváros az egyik legkedveltebb lakóhelyszín. Bár ezen a környéken majdnem minden lakás távfűtéses, a negyed bohém hangulata, kulturált lakói, csendes és széles utcái bőven kárpótolják a magas rezsiköltség okozta kellemetlenséget. Aki itt albérletet keres, érdemes kis lakást választania, bár még így is 100 ezer forint felett lehet a teljes lakhatási költsége. A fenti kiadó lakás Újlipócia egyik legjobb részén, a Hollán Ernő utcában található. Az extrákkal felszerelt, 45 négyzetméteres, 4. emeleti, 1+ félszobás, napos lakást 80 ezer forintos bérleti díjért kínálják kiadásra. A lakást közvetlenül a tulajdonos hirdeti, így nem kell kifizetni az egyhavi bérleti díjat közvetítési jutalékként az ingatlanközvetítőnek.

Vizualitás

A lakás vadonatújan felújított és szépen berendezett. A tágas nappali parkettás, a különbejáratú háló hajópadlós. A fürdőszoba igényes burkolattal díszített, a konyha is igazán csinos. A lakás keleti-nyugati fekvésű, reggel a hálószoba napos, délután a nappaliba süt be a nap. Különlegessége a részlet gazdag díszítés: a többször visszaköszönő üvegtégla, a fűtőtest faborítása, az álmennyezet, a hangulatos világítástechnika igazán kedves hipszter lakássá – amolyan kicsi New York-i apartmanná – teszik az ingatlant.

Ár-érték arány

A 80 ezer forintos bérleti díjra a tulajdonos elmondása szerint még rájön az összesen havi 25 ezer forintos rezsi (egész évben). Utóbbiban benne van a távfűtés, a víz és a közös költség is. Ha ez igaz, akkor az alacsony rezsi újabb érvet jelent a bérlésre. Ha nem igaz, akkor sincs baj, mert ennél valamivel magasabb összegnél is megéri kivenni a lakást. Különös tekintettel a pompás lokációra és berendezésre, a lakást elsősorban egyedülálló, harmincas hipsztereknek ajánljuk.

Eladó egy új építésű lakás a Móriczon

Lokáció

A Móricz Zsigmond körtér egy egyik legforgalmasabb közlekedési csomópont Budán. Az eladásra kínált lakás az Alleé Bevásárlóközpont mellett található. A rendkívül jó elosztású, külön bejáratú háromszobás, első emeleti, erkélyes, napos, kertre néző lakás 60 négyzetméteres, és 20 millió forintba kerül. Alkalmi vétel, mivel közvetlenül a tulajdonos árulja, így nem kell kifizetni a 3-5 százalékos jutalékot az ingatlanközvetítőnek.

Vizualitás

A lakás belső berendezését lakberendező tervezte. Profi világítástechnika, minőségi anyagok, bézs és barna színek jellemzik az enteriőrt. A fürdőszoba kádas, szépen berendezett. A színek nincsenek túlzásba véve, összességében mégis komfortos, szerethető a lakás. A lakás erőssége a kitűnő szobaelosztás, és a déli fekvésű, napos, kertre néző erkély. Az amerikai konyhás nappaliból az erkélyes hálószoba, a főbejárattól jobbra pedig a másik hálószoba nyílik. A lakáshoz beépített gardróbszekrény, gépesített konyhabútor, klímaberendezés tartozik.

Ár-érték arány

A lakás erkély nélkül 56 négyzetméter, de a képek alapján valóban nagyobbnak tűnik (nem az üres állapota, hanem a változatos elrendezése miatt). Négyzetméterára 357 ezer forint, ami ezen a környéken, új építésű kategóriában korrekt árnak számít. Bár az északi fekvésű nappali (első emeleti!) közel van a főúthoz, a hangszigetelt, modern nyílászáróknak köszönhetően mégis csendes.  A lakás egyetlen szépséghibája, hogy a beépített gardróbszekrényt, a gépesített konyhabútort, a klímaberendezést plusz 1 millióért lehet megvásárolni. Mindazoknak ajánljuk, akik nem akarnak a lakberendezéssel bajlódni és szeretik az újlakásokat – kis családdal vagy párral együtt.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában