A Camp Fire minden idők legnagyobb kaliforniai tűzvésze volt, ami a Paradise nevű települést túlzás nélkül letörölte a térképről.

Korábban már mutattunk egy felvételt, amin egy család menekült a villámgyorsan terjedő lángok elől, de hogy mekkora volt a pusztítás, azt a levegőből készült 360 fokos panorámafelvételeken lehet igazán jól látni (a fotókat úgy tudod megnézni, hogy belenagyítasz a térképbe, aztán rákattintasz a sárga pöttyök egyikére. Ezután a képen az egér bal gombját nyomva tartva tudsz nézelődni).


A Plumas erdő peremén található település nagy részét elég sűrűn borítják a fák, amikben a tűz kevésbé tudott kárt tenni, így aki felületesen nézi a képeket, talán fel sem tűnik neki, hogy itt valamikor egy város állt. Hosszas szemlélődés után azért észrevehetőek a lombkoronák által takart, porig égett házak alaprajzai, a sűrűbben lakott területek pedig olyan benyomást keltenek, mintha az egész települést porig bombázták volna.

A Camp Fire összesen 620 négyzetkilométernyi (vagyis több mint egy Balatonnyi) területen pusztított, 13 ezer házat égetett porig és 88 halálos áldozatot követelt.

És ezt olvastad már?
A világ egyik leggazdagabb embere szétcsapott a babakék számlapos órákkal bohóckodók között