Maga a város persze él, de az olimpiai létesítmények közül néhány már kezdi egy klasszikus szellemváros jeleit mutatni.

Rosa Khutor, a Szocsi közelében épült miniváros a februári olimpia alatt az ötkarikás játékok egyik legforgalmasabb pontja volt. A síszámok és snowboardos versenyszámok is a közelben zajlottak. Alexander Belenkij fotós ellátogatott a Krasznaja Poljana hegyen fekvő helyiségbe, és ha már ott járt, fényképezett is egy nagyot.

A helyi éttermek, hotelek, üzletek nagy része lehúzta a rolót, már csak öt százalékuk üzemel. Mindez azért erős, mert erre a kisvárosra 8,7 milliárd dollárt költöttek, ami egész pontosan 8,7 milliárd dollárral több, mint amit egy kongó díszletre költeni érdemes. De Putyinnak ugye nagyon kellett az olimpia (teljes árcédula 51 milliárd), ki hitte volna fél évvel ezelőtt, hogy most meg vámháborúzni fog az EU-val. Vlagyimir ma már biztosan máshogyan költené el ezt súlyos vagyont.

A 8,7 milliárd úgy jött össze, hogy vasútvonallal kötötték össze Szocsit és Rosa Khutort, és persze vasútállomás is épült. Meg többszintes parkolóházak.

Ugye mindenki emlékszik, hogy milyen zseniális épülettervezési megoldásokkal rukkoltak elő a helyi szakik? Nos, úgy fest, hamarosan a szellemvárossá alakult helyszínekről lesz nevezetes minden idők legdrágább olimpiája.

Némi mozgás akad a helyen, Rosa Khutornak még van pulzusa, de a helyiek abban reménykednek, hogy ha jön a tél, akkor a síelők és snowboardozók feltámasztják a kisvárost.

(Forrás: Business Insider)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Így néz ki egymás mellett a világ 25 legnagyobb tava

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés