Talán eddig nem tudtad, de a Lamborghini kezdetben a II. világháborúban lepusztult, ócska harci gépekből kezdett traktort gyártani, semmi köze nem volt a sportautókhoz. Egy különös eset vezetett csak oda, hogy a Lamborghini a világ egyik legmenőbb luxusautó márkája lett.

A traktorokat értékesítő Ferruccio Lamborghini rövid idő alatt elég jól megszedte magát. Olyannyira, hogy sportkocsi-fanatikusként több Ferrarija is volt - csak éppen elégedetlen volt az autókba szerelt váltókkal és kuplungokkal.

Éppen ezért felkereste Enzo Ferrarit, a Ferrari alapítóját és elmondta neki a hibákat, aki azt válaszolta, hogy nem az autókban, hanem a sofőrben van a hiba. Ráadásképp pedig megmondta Ferruccionak, hogy akkor csináljon ő sportautókat, ha ennyire ért hozzá.

Ferruccio elhatározta, hogy megcsinálja a világ legjobb "Ferrariját". Néhány régi, megbízható munkást egyből felvett a műhelyébe, köztük olyanokat, akik korábban Ferrarinak dolgoztak. Így született az első modell, a 350GT, és vele együtt a dühös bika, amit Murciélagoról, egy példátlanul agresszív bikáról mintáztak. 

De nézd meg a Great Big Story videóját is, amiben baromi jól illusztrálják is a történetet:

(via Great Big Story)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Így néz ki az a napi menü, amire a szakértők szerint a szervezetednek szüksége van

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

További cikkeink a témában