A Hómofisz konyha-sorozat next leveje lett a Deluxe, amiben ugyancsak egyszerű recepteket hozunk, de emeltebb, kissé haladó szinten.

Elértük azt a szintet, hogy a Hómofisz konyha-sorozat egy kicsit extrább receptekkel is fog jelentkezni. Nem fogunk természetesen Wellington bélszín és bejgli szintű magasságokba merészkedni, inkább a jelenkor hipszterjelenségeivel próbálkozunk majd, amik 1000%-ban Insta- és coolság kompatibilisek! Viszont egy kis konyhai tapasztalat nem árt!

Elsőnek pedig Amerika egyik népszerű slágere kerül terítékre, természetesen egy kis csavarral.

Ez nem más, mint a mac’n’cheese, aka sajtos makaróni, ami odaát olyan nagy sikernek örvend, hogy konzervben, és porban is egyaránt elérhető. Ami mondjuk nettó felesleges kör, mert nulláról elkészítve is kevesebb, mint fél óra alatt kész.

Az amcsi szupersztárt annyival turbózzuk, hogy Cheetos chipsszel szórjuk meg a tetejét, zsemlemorzsa helyett. Ez így eléggé bomba!

Amúgy meg itt egy kis bónusz segítség, hogy mivel is tudod még spilázni az úgynevezett toppingot, azaz mit tehetsz még a tetejére, ha készen van.
Sült bacon, sriracha, jalapeno, szárított paradicsom, bolognai szósz! Na persze nem egyben, bár ha belegondolok, az legalább olyan brutál lenne, mint egy Elvis-szendvics!

Hozzávalók:

  • 1 bögre makaróni tészta
  • 30 dkg sajt (trappista, cheddar, parmezán vagy amit szeretsz)
  • 1 zacskó Cheetos (nem kell az egész rá, de úgyis el fog fogyni)
  • 1 ek vaj
  • 1 ek liszt
  • 3 dl tej

1. Az utolsó 3 hozzávalóból csinálunk egy fehér szószt, amit béchamel (besamel) néven ismer a világ. Elkészítése egyszerű, de egy kis odafigyelést igényel. Kis lábosban a vajat megolvasztjuk, majd rászórjuk a lisztet, és habverővel összekeverjük. Összeáll nagy csomókba, ami szuper, mert ehhez apránként hozzáöntjük a tejet. Így a csomókból szósz keletkezik, ami aztán megint összeáll. Addig játsszuk a tejet hozzáönt és elkever sztorit, amíg a végén egy kicsit keményebb szószt kapunk! De jófej vagyok, itt egy videó Gordonnal, amiből eltanulhatod a tutit!

2. A béchamelt addig el is tudjuk készíteni, míg a tésztát megfőzzük a csomagoláson leírtak szerint!

3. Megfőtt a tésztát leszűrjük, és közben a béchamel is elkészült, amibe aztán beleszórjuk a tonnányi reszelt sajtot, és addig keverjük, míg egynemű sajtszószunk nem keletkezik. Majd ezt ráöntjük a tésztára, és jól átkeverjük. Pro tipp: figyeljünk, hogy annyi legyen a tészta-szósz kombinációja, hogy ne legyen a tésztától túl száraz a végeredmény!

4. Tepsibe öntjük, rászórjuk a kézzel összemorzsolt Cheetost, és pár percre sütőbe dobjuk. Majd tűzforrón tálaljuk, és a fentebb leírt toppingokkal megbolondíthatjuk még!

További Hómofisz konyha recept:

Hómofisz konyha - Töltött bundáskenyér

Igazából, ha home office-ban van az ember, nincs hétköznap, se hétvége. Ezek függvényében pedig egy masszív reggeli bármikor bejátszhat, ami most egy felpimpelt bundáskenyér képében jelentkezik!

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában