Van élet az előre pácolt húsok és egyéb bolti grill termékeken túl. Mutatunk pár hihetetlenül egyszerű receptet, a világ különböző szegleteiből. Elsőként görög megfejtéseket nyaldosunk a tűzön!
Nyilván a legegyszerűbb megoldás, ha bemegyünk a boltba és bedobjuk a vásárfiák közé a már előre befűszerezett húsokat, sajtokat, és a többit.
Viszont csak pár perccel vesz többet el életünkből az, ha a fűszerezést, és minden egyéb konyhai műveletet mi végzünk el otthon.
Elég a húsokat csak egy jó páccal bepácolni, hagyni kicsit érni és már mehetnek is a tűzre.
Legelső körben görög ízekkel próbálunk operálni, és természetesen a húsok mellett komolyabb hangsúlyt fektetünk a köretekre, zöldségekre.
Nyár van, ameddig lehet, élvezzük a zöldségeket, töltsük fel magunkat belőlük őszre!
Plusz a bemutatott receptek mind húsevő kompatibilisek, mivel a szerző is inkább a húst hússal elvet vallja. Mégis ezek a megfejtések képesek annyira bombázni az ízlelőbimbóink, hogy tök totál nem hiányzik mellette a húsok íze. Meg hát most a PC korát éljük, nagyon menő, ha nem fogyasztunk annyi állati eredetű cuccot!
A receptjeink pedig a következőek. Egy souvlaki, aka rablóhús a legegyszerűbb fajtából, egy saláta görögdinnyéből, ami nettó hülyeségnek hangzik, viszont az íze komolyabb bárminél. Plusz egy köret, ami csicseriborsó és cékla közreműködésével jött létre.
Vegánok, ragadozók, wannabe vegetáriánusok, mind megtalálják a számításukat!
Csirkés souvlaki
- 2db csirkemell
- 1 kis csokor menta
- 1 tk oregánó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1db citrom
- olívaolaj
- bors
- só
1. A hurkapálcikákat pár órára vízbe áztatjuk, majd erre jöhet bepácolt hús!
2. A csirkemellet kis ujjbegynyi kockákra vágjuk, amiket majd “hurkapálcára” felhúzunk.
3. A mentát a lehető legapróbbra vágjuk össze, a fokhagymát lereszeljük. Majd egy kis tálba rakjuk, olívaolajjal, oregánóval, borssal és sóval jól összekeverjük.
4. Csirkemell kockákat belekeverjük a pácba, majd minimum fél órát állni hagyjuk, de jobb ha egy éjszakát is.
5. Tálalni tzatzikival tálaljuk, és citrommal locsoljuk. Hülyeségnek tűnik? Lehet de az ízek magukért beszélnek!
6. Tzatztikit meg úgy tudunk csinálni legegyszerűbben, hogy az uborkát lereszeljük, besózzuk, majd hagyjuk állni picit. Majd kinyomkodjuk a levét, görög joghurttal és fokhagymával elkeverjük. Kis só, bors mehet rá, kész is!
Grillezett cékla, szumákos joghurttal és humusszal
- 4-5db kisebb cékla
- 1 db görög joghurt
- szumák
- só
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 ek szezámpaszta (tahini)
- ½ citrom leve
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk római kömény
- 1 tk koriander mag
- olívaolaj
- só
1. Legelőször a humuszt csináljuk meg, ami amúgy egy csicseriborsókrém. A csicseriborsót lecsepegtetjük, a fokhagymát lereszeljük és citromlé, fűszerek, olívaolaj társaságában egy robotgépbe tesszük, majd pürésítjük!
(Erre a kajára mindenkinek 1000 féle receptje van, ez egy basic!)
2. A céklát míg sütjük a souvlakit beledobjuk a tűzbe, és 15-20 percig sütjük.
3. Kiszedjük a tűzből, majd hagyjuk kihűlni. Ha ez megtörtént lehúzzuk a héját, majd kockákra vágjuk.
4. Kevés olívaolajjal, sóval és citromlével összekeverjük.
5. Megszórjuk a céklával a humuszunkat, majd leöntjük görög joghurttal, amit pedig meghintünk szumákkal. Aztán lehet is falni mindent!
Fetás görögdinnye saláta
- ½ görögdinnye
- 1 csomag feta
- 1 zacskó rukkola
1. A görögdinnyét nagyobb kockákra vágjuk, és egy nagy tálba tesszük.
2. Erre jöhet majd a kockákra vágott feta, amit a dinnyével jól összekeverünk.
3. Legvégén pedig megszórjuk rukkolával, amiket aztán ugyancsak jól összedolgozunk a dinnyével és a sajttal, így kész is ez a rémegyszerű, de hihetetlenül finom saláta!
További Hómofisz konyha recept: