Fejlődésben van a whiskykultúra Magyarországon, de még így is eléggé gyerekcipőben jár, és hogy ez változzon, a WhiskyNet szakértőivel, Csízik Tamással és Magyar Balázzsal beszélgettünk a Horizontban – 2. rész, a whisky.

Az alkoholfogyasztásnak itthon van kultúrája, de leginkább a mennyiség miatt, ezért fontosnak tartjuk ezt másik irányba terelni: a mértékletes és minőségi alkoholfogyasztás felé.

A mértéktelen italfogyasztást nem is támogatjuk, ezért úgy gondoltuk, beszélgetni kellene a szeszekről úgy, hogy a minőségre, az italozás kultúrájára fókuszálunk. Az első részben a rum volt a téma, most pedig napjaink egyik sztárja, a whisky volt a porondon két szakértővel, Csízik Tamással és Magyar Balázzsal.

Rétsági Oszkár (balra), Magyar Balázs (középen) és Csízik Tamás (jobbra)

Tamás 2018-ban érkezett a céghez, jelenleg a WhiskyNet webshopjának vezetője, a 2011-ben igazolt Balázs pedig a GoodSpirit Shop offline területét igazgatja.

Ahogy a rum esetében, a whiskyről is megtudunk mindent: miből készül, milyen arányokkal, milyen lepárlási folyamatokon megy át, milyen fajtáit ismerjük, hogyan és mivel érdemes fogyasztani, milyen régiókban, országokban készítik a leghíresebb és legjobb párlatokat, mi a különbség a skót, az ír, a bourbon és a Tennessee típusú whisk(e)yk között.

Akik beszélgetnek

» Vendég: Csízik Tamás, a whiskynet.hu webshopjának vezetője és Magyar Balázs, a GoodSpirit Shop vezetője.
» Rétsági Oszkár, a Player Sport és Életmód rovatának vezetője.

Kattints, kövess, lájkolj!

Hogy ne maradj le a többi érdekes beszélgetésről, kövesd be a Player.hu Podcastet a Spotifyon, a legfrissebb cikkekért pedig lájkold a Playert a Facebookon!

Az előző rész:

„Mindenkire vár valahol egy rum, ami a kedvence lehet”

Az alkoholfogyasztásnak itthon van kultúrája, de leginkább a mennyiség miatt, ezért fontosnak tartjuk ezt másik irányba terelni: a mértékletes és minőségi italozás felé.

A többi Horizont-részért kattints ide!

A podcast elkészítésében együttműködő partnerünk volt a WhiskyNet.

(Illusztráció: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Ha ez a lány magyar lenne, Torres Dani lenne

Rég volt már brit modell a nap csaja