Az alkoholfogyasztásnak itthon van kultúrája, de leginkább a mennyiség miatt, ezért fontosnak tartjuk ezt másik irányba terelni: a mértékletes és minőségi alkoholfogyasztás felé. A kulturált italozásról a WhiskyNet szakembereivel beszélgetünk – 1. rész, a rum.
A WhiskyNet ötlete 2006-ban merült fel, és végül 2007-ben indult el a családi vállalkozás egy – akkor még hiánypótlónak számító – webshoppal, amely különleges single maltokat és egyéb whiskyket, meg minden egyéb italt árul, mégpedig a legjobbakat, legkülönlegesebbeket.
A mértéktelen italfogyasztást nem támogatjuk, ezért úgy gondoltuk, beszélgetni kellene a szeszekről úgy, hogy a minőségre, az italozás kultúrájára fókuszálunk. Az első részben a rum volt a téma, két szakértővel, Schök Norberttel és Csiszer Leventével beszélgettünk arról, hogy áll Magyarországon a rumfogyasztás.
Amit ők nem tudnak a rumról, az nincs is, így aztán mindent megtudunk arról, miből és hogyan készül ez a régi, tradicionális, de talán itthon nem eléggé megbecsült ital, milyen lepárlási folyamatokon megy át, milyen fajtáit ismerjük, hogyan és mivel érdemes fogyasztani, milyen régiókból érkeznek a legfinomabbak.
Akik beszélgetnek
» Vendég: Csiszer Levente és Schök Norbert bartenderek a GoodSpirit Whisky&Cocktail Barban.
» Rétsági Oszkár, a Player Sport és Életmód rovatának vezetője.
Kattints, kövess, lájkolj!
Hogy ne maradj le a többi érdekes beszélgetésről, kövesd be a Player.hu Podcastet a Spotifyon, a legfrissebb cikkekért pedig lájkold a Playert a Facebookon!
Az előző részekért kattints ide!
A podcast elkészítésében együttműködő partnerünk volt a WhiskyNet.
(Illusztráció: WhiskyNet)