A felelős állattartás még mindig olyan megfoghatatlan kifejezésnek tűnik, holott tőlünk nyugatabbra már egyre több jogosítványhoz kötik a kutyatartást. Ezekről beszélgettünk Szalai Tünde kutyakiképzővel, aki azt is elmondta, kinek, hova milyen kutya ajánlott.

A „rosszul vagyok a lakossági vizsláktól” mondatnál bizonyára sokan fel fognak hördülni, de Szalai Tünde meg is magyarázza, miért nem ajánlja szinte senkinek a magyar vizslát. Meg még megannyi kutyafajtát.

Merthogy a felelős állattartás ott kezdődik, hogy a személyiségünkhöz, a családi összetételhez és a büdzsénknek megfelelő kutyát választunk, nem pedig az alapján, hogy cuki, és a kedvenc sorozatunkban is ilyen szerepelt.

Szalai Tünde és Jack

Szalai Tünde, A Kutya Fája megálmodója 2016-ban kezdett el komolyabban foglalkozni a kutyákkal, nagy tapasztalata van tehát abban, kihez milyen fajta illik, és hova. Ha pedig optimális a kiválasztás, akkor el kell kezdeni foglalkozni a kutya viselkedésével és megfelelő szocializációjával is. Komoly felelősség kutyát tartani, ezért fontos a téma.

Akik beszélgetnek

» Vendég: Szalai Tünde, kutyakiképző, szimat instruktor, A Kutya Fája megálmodója.
» Rétsági Oszkár, a Player Sport és Életmód rovatának vezetője.

Kattints, kövess, lájkolj!

Hogy ne maradj le a többi érdekes beszélgetésről, kövesd be a Player.hu Podcastet a Spotifyon, a legfrissebb cikkekért pedig lájkold a Playert a Facebookon!

Az előző részekért kattints ide!

„Talán Szilágyi Liliána apja egy erősebb nőnél nem tud labdába rúgni”

Dr. Menczel Zsuzsa tanácsadó szakpszichológusnak tettük fel azokat a kérdéseket, melyekre az emberek – reméljük – nagyobbik, egészségesebb része értetlenül keresi a válaszokat.

Mi a fene történik az autópiacon? És miért? – Horizont Podcast

Ma már a használt autó az új új autó? Milyen irányt vett a használtautó-piac? Szakértővel beszélgettünk ezekről, aki konkrét tippeket is ad, melyik árkategóriában milyen autót érdemes vásárolni.

Miután 50 kilót leadott, elmeséli, mi a fogyás és a hosszú élet titka

Ezúttal a korábban 50 kilót leadó, és a súlyát meg is tartó Marczisovszky Dániellel beszélgettünk az okos fogyásról, és arról, hogy van mód lassítani az öregedést.

(Illusztráció: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában