Korábban már írtunk arról, hogy mely szakmák képviselői válnak a leggyakrabban, és abból egyértelműen kiderült, hogy aki tartós házasságra vágyik, annak nem szabad összekötnie életét egy csapossal. Most azt fogjuk elmondani, hogy a statisztikák alapján hány évesen kellene megnősülnöd, ha azt szeretnéd, hogy legalább 5 évig kitartson a kapcsolat.

Márpedig az emberek nagy része bizonyára szeretné, ha legalább ez az említett 5 esztendő meglenne. Talán éppen ez az a határ, ami felett már azt mondják a kívülállók, hogy tényleg mindent megpróbáltak és meg lehet érteni, ha ennyi idő után elválnak a felek. Ha már 1-2 év után bedobja valaki a törölközőt és válásra adja a fejét, simán számíthat a rosszindulatú barátok beszólására, miszerint látnod kellett volna előre a figyelmeztető jeleket, és még akár azt a pár ezer forintos turmixot is visszakérik, amit nászajándékba adtak.

A válási szokások tanulmányozása után a Utahi Egyetem kutatói azt állapították meg, hogy

a 28-32 évesen megházasodottak válnak el a legkisebb eséllyel néhány éven belül.

Tehát, ha nagy valószínűséggel sikeres házasságra vágysz, akkor bizony a harmadik X betöltése körül érdemes feleségül venned a kiválasztottadat. Korábban azt gondolták, hogy minél idősebb korban házasodik meg az ember, annál kisebb eséllyel fog válni, ám nagyon úgy tűnik, hogy ez az elképzelés megbukott.

Ha az 5 éven belüli válások arányát nézzük, akkor két csúcsot figyelhetünk meg, az egyik eset a tizenévesen, illetve a húszas éveik legelején megházasodottak, míg a másik eset a 40 felettiek. A statisztikák szerint egyik véglet sem optimális, persze kivételek mindkét esetben akadnak szép számmal.

Érdemes tehát várni a nősüléssel, de nem túl sokáig. Ha pedig már itt tartunk, egy plusz előnye mindenképpen van a dolognak:

(via)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Tele van a tököd a munkahelyeddel? Mielőtt kilépsz, ezt azért gondold végig

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés