Nagy valószínűséggel semmit sem úgy csináltunk, mint kellene, de jó pap holtig tanul.

A videóban látható borkészítő és szakértő, Loïc Le Calvez szerint, ha felrázzuk a palackot, és pukkanó hangot hallunk, már el is rontottuk. A dolog ott kezdődik, hogy a drótkosarat nem is szabad levenni a palackról, csak meg kell lazítani, különben a dugó kilőhet. A felrázás miatt sok szénsavat is elveszíthetünk, ennek következtében pedig az ital jelentősen veszít majd minőségéből.

A helyes megoldás, hogy a dugó csavargatása helyett a palack alját forgatjuk határozott mozdulatokkal. Az öntés is nagyon fontos, a helyes szög nagyjából 45 fokos, és arra is ügyeljünk, hogy ne beledöntsük a habzóbort a pohárba, hanem szépen csorgassuk bele.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mondunk öt tuti tippet, hogy a sapkaszezonban is kifogástalan legyen a frizurád

A Xiaomival könnyebb az ünnepi készülődés

Így ünneplik gyönyörű és világhírű nők a karácsonyt

A Player kérdése: Nálad már beütött a karácsonyi kajakóma?
11% Naná, és nagyon keményen.
52% Igen, de menedzselhető.
38% Szerencsére nem.
Ezekkel a fotókkal sokkal jobban telik a karácsonyi punnyadás – figyelmeztetünk, nehéz lesz abbahagyni
Hirdetés