Minden ember életében eljön a pillanat amikor szakmailag, emberileg és férfiasságát tekintve is megmérettetik. Jöjjön egy hasznos anzix a konferenciákon való ismerkedésről.

Miután a helyszín egy konferencia, nem pedig a kedvenc kocsmád vagy klubod, ahol a kidobó nem veszi zokon, ha magzatpózban alszol el a bárpulton, teljesen más stratégiára van szükséged, ha ismerkedni akarsz. Akár a szakmai előmeneteledet is meghatározhatja egy konferencia, ezért javasolt a széles körű felkészültség. Arról, hogy mennyire fontos a tanulás, az önképzés már sokat olvashattál. A saját területed ismerete vagy nem ismerete téged minősít. Mint mindenben, itt is csak a maximumot várhatod el magadtól. Légy felkészült és érezd a „Flow”-t, a kiegyensúlyozottság lélekemelő állapotát.

Ja, hogy nem tudod mi az a Flow? Akkor először nézz magadba, térdepelj egy kicsit kukoricán a sarokban, majd olvasd el Csikszentmihályi Mihály könyvét, amit a pozitív pszichológia bibliájaként emlegetnek. Nem lesz annyira szórakoztató, mint a Hahota magazin, de annál hasznosabb. A megjelenésed sarokpontjai az elegancia, ápoltság és az attraktivitás legyen. Ne legyen világosabb pantallód, mint a kiszemelt hölgynek, vagy hosszabb körmöd, erősebb parfümillatod, csillogóbb ékszereid.

Habitusod legyen proaktív, kezdeményező, udvarias, mosolygós, határozott. Javasolt minták: Sean Connery bármelyik James Bond-filmből, Michael Douglas a Tőzsdecápák-ból, Keanu Reeves Az ördög ügyvédjé-ből, Brad Pitt a Mr. és Mrs. Smith-ből. Amiket kerülj: Don Johnson/Miami Vice, Will Ferrel/Diszkópatkányok, Tobey Maguire/Pókember, vagy bármelyik karakter, amit Mikó István szinkronizált.

A céges rendezvények két etapra bonthatók: a nappali orientációs, szakmai rész és az esti fesztelen, partiba hajló szabad foglalkozás. Igen, jól látod, ismerkedés szempontjából az utóbbi a nyerő, de ahhoz, hogy este te legyél a personal jesus a kiszemelt hölgynél, le kell fektetni az alapokat napközben. Nyílván mindenki a networking, a használható tudás és a minél előnyösebb deal reményében érkezik, de ugyanúgy nyitottak lehetnek az akciós romantikára. Valószínű, piros karszalagot nem fogunk találni a mindenre nyitott hölgyek csuklóján, mint egy elbaltázott szingli esten a helyi bálban, de könnyen kiszúrhatjuk a jeleket. Itt most ne arra a lányra gondolj, aki a bárpulton négykézláb egyensúlyozva eleveníti meg kedvenc karaktered, a Macskanőt.

Mire gondolunk? A magányosan kávé-teasütemény-kávé háromszögben elveszett hölgyek ugyanúgy nyitottak lehetnek, mint az előadás menetét érdeklődve, elmélyülten olvasók. Előbbinél frappáns lehet az alábbi indítás:

– Olyan magas a vérnyomásom mint az euró/ft kurzus, de imádom a kávét! Milyen itt a kávé, kóstolta már?

Utóbbinál:

– A 14 órás előadás izgalmasnak ígérkezik, egy nemzetközi guru. Hallotta már élőben? Nincs annál izgalmasabb, mint amikor egy francia angolul beszél egy Moszkva nevű előadóteremben.

Vagy:

– Ön szerint rossz választás volt a fekete öltöny fehér inggel? Már ketten kértek tőlem kávét, az a hölgy pedig megkérdezte, én fogok-e zongorázni.

De ne korlátozzuk saját lehetőségeinket, bárkit megszólíthatunk, bemutatkozunk és udvariasan megkérdezhetjük, honnan jött, milyen céllal. A lényeg, hogy egy-két morzsát elszórva megalapozzuk az esti folytatást. És miután a legnagyobb érték az információ, ne féljünk névjegykártyát cserélni. Miután megszereztük a kártyát, máris beljebb vagyunk egy telefonszámmal, amit szelíd mosollyal nyugtázhatunk, esetleg egy virtuális self-high five-val, amikor senki se látja.

Az alábbi dumák jók és már többször meghozták a sikert mondjuk az Ötkert, a Doboz, a Trafiq vagy a Holdudvar díszletei közt, egy konferencián azonban tilos a használatuk. Főleg, ha az esti díjosztón is maradni szeretnél.

– Hello Cica, van gazdád?
– Ezt a mosolyt kerestem, hazavihetem?
– Jobban állnék neked, mint Zoltán Erikának a 90-es évek.
– Szép a szemed, tiszta időben látni lehet a Holdról.
– Legalább egy perc kéne, hogy egy életre elvesszek a tekintetedben.
– Van egy grafikus haverom, ő nem csinál ilyen szabályos lábakat.

Az esti szakasznál a nappal kontaktált hölgyeknél bátran próbálkozhatunk, egy-egy ital mellett folytatódhat a mentális petting. A beszélgetéshez válassz bort, de légy képben: ha a sommelier sauvignon blanc-t ajánl, a „nem iszom vörösbort” nem a legjobb válasz. Kommunikálj bátran, légy nyitott, ne feledd, mind szakmailag, mind ismerkedés terén jó közegben vagy, érdemes kihasználni a lehetőséget! És ha bárpulthoz mész, kétszer is gondold meg, vajon a melletted álló lédinek tetszeni fog-e, ha így adod le a rendelést: – Kérnék egy sex on the beach-et és két sex on the beach koktélt.

Tovább a legfrissebb cikkekhez!

És ezt olvastad már?
Annyira megszokta a kevés ruhát ez a lány, hogy a hóban is csak egy bodyt visel