Valósággá vált minden diétázó álma.
Az Aberdeen Egyetem kutatói olyan pulykahamburgert fejlesztettek ki, aminek húspogácsája egészségessé alakítja át a zsíros hamburgert.
A titok a hozzáadott céklakivonatban rejlik, ami – a szakemberek szerint – antioxidánsa révén megállítja a zsír oxidációját* a bélben és megakadályozza a rossz zsírok elraktározódását.
*„Zsíros ételek emésztése során úgynevezett oxidációs folyamat játszódik le a gyomorban: a zsír potenciálisan mérgező vegyületekké bomlik le, amik felszívódva rákot és szívbetegséget okozhatnak” – Garry Duthie professzor, az Aberdeen Egyetem kutatói táplálkozási szakértője.
A felfedezés azért is olyan fontos, mert a feldolgozott, gyorsétteremi élelmiszerek tele vannak zsírokkal, ráadásul ezek a kaják egyre nagyobb részét teszik ki étrendünknek.
(Fotó: Getty Images)