Valósággá vált minden diétázó álma.

Az Aberdeen Egyetem kutatói olyan pulykahamburgert fejlesztettek ki, aminek húspogácsája egészségessé alakítja át a zsíros hamburgert.

A titok a hozzáadott céklakivonatban rejlik, ami – a szakemberek szerint – antioxidánsa révén megállítja a zsír oxidációját* a bélben és megakadályozza a rossz zsírok elraktározódását.

*„Zsíros ételek emésztése során úgynevezett oxidációs folyamat játszódik le a gyomorban: a zsír potenciálisan mérgező vegyületekké bomlik le, amik felszívódva rákot és szívbetegséget okozhatnak” – Garry Duthie professzor, az Aberdeen Egyetem kutatói táplálkozási szakértője.

A felfedezés azért is olyan fontos, mert a feldolgozott, gyorsétteremi élelmiszerek tele vannak zsírokkal, ráadásul ezek a kaják egyre nagyobb részét teszik ki étrendünknek.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A futás nem csak a rekortánpályán kezdődik! – Íme az NN Ultrabalaton két magyar ultrafutójának edzéstippjei

Az elektromos városi autó forradalmát hozta el az új Citroën ë-C3

Laurának elszavalnánk a kedvenc szerelmes versünket

További cikkeink a témában