Na ki eszik Mars-szeletet reggelire? Na ki?

Az, hogy valaki olyan vállalatokat irányít, amik nagyobb bevételt termelnek, mint közepes afrikai országok, és megengedhetnék maguknak, hogy minden este Gordon Ramsay főzze nekik a vacsorát, még nem jelenti azt, hogy ne lennének teljesen átlagos szokásaik.

Van, amikor ezeknek a szupergazdag embereknek teljesen bizarr étkezési szokásaik vannak, de akadnak teljesen hétköznapi módon étkezők is.

Richard Branson valahol középen helyezkedik el, bár a napi 20 csésze tea azért nem mindennapi teljesítmény.

– Fogalmam sincs, hogy élném túl English Breakfast tea nélkül! – mondta még 2016-ban.

2010-ben azt mondta, hogy reggelire rendszerint müzlit és gyümölcssalátát szeret enni. Szereti még a kippert, ami egy szárított óceáni heringféle.

Jeff Bezos már extravagánsabb figura. Ő a reggeli meetingeket nem szereti, mert fontos neki, hogy lazán fogyaszthassa el a reggelijét, amiben nem szerepelnek zsíros ételek. Korábban a gyerekeivel és a feleségével együtt indította a napot, de mivel válnak, ez valószínűleg változott.

Egy alkalommal Bezos egy olyan céggel tárgyalt, ami fel akart vásárolni. Az ebéd során polipot kért burgonyával, baconnel, zöld fokhagymás joghurttal és buggyantott tojással. Később a polipot metaforaként használta.

– Maguk a polip, amit rendeltem. Ha a menüre nézek, maguk az egyetlen elem, amit nem értek, és amit még sosem próbáltam. Muszáj volt a polipot rendelnem.

Mark Cuban befektető, mogul és a Dallas Mavericks tulaja reggelire egy csésze kávét iszik, és két süteményt fogyaszt el melléjük. A sütemények proteinben, rostban gazdagok, de a szénhidrát tartalmuk alacsony.

Bill Gates imádja a dobozos Diet Coke-ot, elmondása szerint napi három-négy is lecsúszik belőle. Kiszámolta, hogy ezzel 13 kg alumíniumot termel. Kollégája szerint aki Bill Gates-szel meetingel, számítson arra, hogy sajtburgert kell majd ennie. Sokszor küldi ki az asszisztensét a McDonald’s-ba, hogy hozzon jó pár burgert.

– A felesége, Melinda nem engedi, hogy otthon ilyesmiket egyen – mondta a kolléga.

Steve Jobs extrém diétáiról volt híres (többek között.) Egy időben csak répán és almán élt. Majd volt olyan, hogy csak gyümölcsökön és magokon. Egy időben úgy gondolta, hogy a vegán diéta miatt nincs testszaga, így nem használt dezodort és kevesebbet is fürdött.

Mark Zuckerberg nem vacakol sokat a reggelivel, azt eszik, ami elé kerül. Ennek oka az, hogy nem akarja rabolni az időt „kis döntésekkel”. 2011-ben Zuckerberg belefogott egy kihívásba:

csak olyan állatot evett meg, amit saját kezűleg ölt meg.

Ennek szellemében elintézett már kecskét, disznót, csirkét és rákot is.

Jack Dorsey, a Twitter alapítója volt vegán, de a béta karotin hiány miatt abbahagyta ezt a fajta táplálkozási módot. Reggelire általában két főtt tojást eszik szójaszósszal.

Dorsey követte már a paleo diétát és sokat böjtölt is, egy időben napi huszonkét órát. Úgy érezte, hogy az idő így lassabban telik, mivel az étkezések nem tagolják fel.

Elon Musk, a Tesla és a SpaceX agytrösztje nem szokott reggelizni és nem nagyon köti magát szigorú étrendekhez – ez alkalmanként meg is látszik rajta. Van, hogy a reggelije egy Mars szelet, ami nagyon dicséretes valakitől, aki éppen a Marsra szeretné eljuttatni az emberiséget.

– Próbálok kevesebb édességet enni. Ha már reggelizem, akkor omlettet és kávét kellene.

(Forrás: Business Insider)

És ezt olvastad már?
Larát már láttuk, de szívesen megnézzük felső nélkül is