Egy fontos kutatás nagyszerű eredményt hozott, legalábbis azok örülhetnek most, akik a kávéznak.

Nekik ugyanis kisebb az esélyük, hogy merevedési zavaruk legyen – derül ki a Texasi Egyetem Egészségtudományi Központja által végzett felmérésből.

A kutatás során 3700 férfit vizsgáltak, és arra jutottak, hogy azoknál, akik napi két-három csésze (azaz 85-170 milligramm koffeint) fogyasztottak, 42%-kal csökkent az erekciós problémák (szakszerűen: erektilis diszfunkció) esélye.

Akik viszont ennél többet, napi három-hat csésze kávét (azaz 171-303 milligramm koffeint) ittak, már csak 39%-os volt a csökkenés. (Harvardi szakemberek szerint pont ez az a mennyiség lenne az, amivel megnövelheted éveid számát.)

Általánosságban elmondható, hogy 40 éves kor felett a férfiak 40%-a, 70 éves kor felett pedig a 70%-a küszködik erekciós problémákkal.

Ezt azzal magyarázzák,hogy a kávé javítja az anyagcserét, amivel a véráramlás is fokozódik, vagyis bőségesen jut vér mindenhova, még a ODA is. És csak lábjegyzetként fűzzük hozzá: mivel a kávé elősegíti zsírraktárak energiává való alakítását, így az állóképességeddel sem lehet baj este az ágyban.

És ha még biztosabbra szeretnél menni, akkor ilyen kávét igyál:

Ettől a kávétól három napig tartó erekciód is lehet

(Forrás: huffingtonpost.com / Plos One)

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában