Unod már simán kinyitni a palackot? Akkor itt egy dekadens hedonista megoldás. Könnyebb, mint hinnéd!

Nemesek annak idején vadászatokon kezdték el így nyitni a pezsgőt, ugyanis lóháton sokkal könnyebb volt a kardjukkal lecsapni a palack nyakát, mint tökölni a dugóval. Azóta a karddal nyitás funkcionalitását vesztette, inkább amolyan látványpékség, amivel fel lehet vágni a csajok és a haverok előtt.

A tudor egy elég figyelemreméltó borász szaktekintély, Jennifer Simonetti Bryan, ő mutatja meg a know how-t a műsorvezetőnek. Fontos, hogy a pezsgő legyen hideg, 45 fokban tartsuk magunk elé, a pengét pedig harmincfokos szögben helyezzük a palackra, élével felfelé. Az is fontos, hogy a penge a palack hátán fusson végig, ott ahol a palack két felét összeforrasztották.

Ezzel a metódussal letörjük a palack száját, de a gyors mozdulat miatt elméletileg nem lesz szilánkos a törés, és nem kerül üvegmaradék a palackba. Érdekes módon a videó készítő azt tanácsolják, ezt senki se próbálja ki otthon. De azért megmutatták nekünk, hogyan is kell.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A Xiaomival könnyebb az ünnepi készülődés

Vonzó karácsonyi képekkel hangolunk az ünnepre

Így ünneplik gyönyörű és világhírű nők a karácsonyt

A Player kérdése: Nálad már beütött a karácsonyi kajakóma?
14% Naná, és nagyon keményen.
41% Igen, de menedzselhető.
45% Szerencsére nem.
Téli kaland vagy életveszély? A profi hegyivezető elmondja, mire figyelj az osztrák Alpokban
Hirdetés