Így öltözz a baseballdzsekihez!
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy szelet amerikai tradíciót kaphatunk magunkra idén ősszel is, ugyanis a baseball dzsekik reneszánszukat élik. A boltokban rengeteg formáját megtaláljuk ennek a ruhadarabnak, ami univerzális és könnyen párosítható – megmutatjuk a legjobb megoldásokat.

Múlt heti cikkünkben megnéztük a kínálatot, most viszont megmutatjuk, mivel érdemes hordani ezt a klasszikus ruhadarabot, amely idén egész évben divatosnak számít. Miről is van szó? Egy olyan dzsekiről, amelynek az amerikai iskolák sportcsapatának egyenruhája az őse. Eredetileg a mellkas- és a hátrész gyapjúból készült, az ujjak pedig bőrből, a mellkas bal oldalán pedig az iskola kezdőbetűit hímezték rá, meg még egy csomó mindent menőzésképp, a bajnokság megnyerésének dátumától kezdve a néven át a mezszámig. Modern formái mindenféle színben elérhetőek, és szerencsénkre meglepően univerzálisak, amit három alábbi összeállításunk is bizonyít.

Utcára

Az utcai öltözködés kényelmesen nagy mozgásteret engedélyez, itt szinte bármit lehet, főleg a baseballdzsekivel, ugyanis a sportból először az utcaképbe került át ez a ruhadarab. Aki kedveli a tradicionális amerikai ruhadarabokat, annak ez egy fiatalos, mégis ütős összeállítás lehet. Persze inkább csak huszonöt év körül menjetek rá.

Criminal Damage Mens Red Letterman Jacket £ 34,99 / H&M Long Sleeve 2490 Ft / ASOS Slim Jean £ 25 / Converse All Star Hi-Top Plimsolls £ 45

Munkához

Harminc körül is lehet követni a divatot, mégsem kell középsulisnak kinézni. Ennek remek példája alábbi összeállításunk, amelynek van egy tradicionális éle, mégis kellően komoly marad ahhoz, hogy egy standard, zakós irodai szettet kiváltson, és megmutassa, van ízlésünk. Egy nagyon egyszerű, fekete baseballdzsekit vettünk alapul, amelyhez egy apró (gingham) kockás inget és vászonnadrágot dobtunk, ehhez már csak egy bokacipő kellett, és voilá, várhatjuk is az elismerő pillantásokat! Egyszerű színek, egyszerű szabások, komoly összhatás – merőben különböző első szettünktől.

ASOS Slim Chino £ 25 / ASOS Slim Fit Gingham Shirt £ 20 / Ben Sherman Qaat Desert Brogues £ 65 / ASOS Wool Baseball Jacket £ 55

Különleges alkalomra

Oké, itt az ideje szintet lépni. Elegáns hatás egy baseballdzsekivel? Van rá megoldásunk: vegyünk alapul egy fekete (akár öltöny)nadrágot, ami megadja a kellő komolyságot. A dzseki legyen megint nagyon egyszerű és jó minőségű, ami alá egy elegáns, testhezálló kötött pulóvert felvenni senkinek sem jutna eszébe, mégis milyen jól mutat! A cipő a klasszikus borgue mintával díszített, ráadásul magasszárú, ami ősziessé és aktuálissá teszi az összeállítást.

ASOS Slim Fit Suit Trousers in Navy £ 30 / H&M Sweater 8990 Ft / Topman Charcoal Black Wool Bomber £ 75 / ASOS Brogue Chukka Boots with Leather £ 55

Tovább:
A legfrissebb cikkekhez
A rovat többi cikkéhez
A szerző múlt heti kedvencéhez: A divat világa, ahol nem bűn lopni

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.