Ideje megtanulni rendesen sört önteni, férfitársaink.
Az egy dolog, hogy a sör-hab aránya nem 10-90 lesz a poharadban, de tovább is van. A videóban látható a lényeg, de le is írjuk: először is legyen egy tiszta poharad.
Aztán döntsd meg a poharadat 45 fokban, majd az italt a pohár falára öntsd.
Amikor már félig van a pohár, egyenesítsd ki, a sör sugarát pedig vezesd be a pohár közepére.
Nem az a jó öntés, amikor nincs habja a sörödnek. A hab – vagy másképpen fej – ugyanis fontos része a helyesen kiöntött sörnek, és nem csak az esztétika miatt. Szakértők szerint az ital akkor nyújtja a legjobb formáját, amikor megfelelő réteg hab van rajta.
Hogy mennyi ez a megfelelő réteg, az sörtípusonként (nem márkánként) változó, de Zach Mack, egy manhattani mikrósörfőzde alapítója szerint ez nagyjából két és fél centi.
(Forrás: Gear Patrol)