Egy jól sikerült ebéd vagy vacsora az alapoknál kezdődik, például ott, hogy a húst tökéletesen szeleteljük fel sütés előtt. De mi az, hogy tökéletes?

Mondjuk az, ha a szeletek felülete egyenletesen sima, és nem úgy néz ki, mintha fűrésszel aprítottuk volna fel. Ehhez kell egy éles séfkés, és a know how.

A lényeg a technika: a penge markolat felé eső, vastagabb részével indítsuk meg a mozdulatot, majd magunk felé húzzuk a kést, hogy a penge teljes hosszát használjuk. Egy jó séfkés elméletileg elvégzi helyettünk a munka nagy részét, ugyanis ha elég éles, tömege révén szinte magától fog átszaladni a húson. Vágás közben ne mozdítsuk jobbra-balra a kést, mert akkor lesz egyenetlen a felület, hanem tartsuk feszesen a csuklót, és vágjunk határozott mozdulattal.

Ha a hús hozzáragadna a pengéhez, két ujjal feszítsük szét a húst, és úgy vágjunk. Képi instrukciók a videóban!

Player Adventi Kalendárium Player Adventi Kalendárium
Támogatott és ajánlott tartalmaink

Így lehetsz te is részvényes az MBH Bankban!

Basszust a népnek! – Ezek a magyar partyhangszórók rendesen átrendezhetik a piacot

Nem csak azért fogadnánk el Irene meghívását, mert Madridban él

A Player kérdése: Elkezdted beszerezni a karácsonyi ajándékokat?
37% Naná, idén nem bízok semmit a véletlenre!
25% Fejben már igen, gyakorlatban még nem.
39% Van még idő, majd decemberben!
Advertisement
Hirdetés