Egy jól sikerült ebéd vagy vacsora az alapoknál kezdődik, például ott, hogy a húst tökéletesen szeleteljük fel sütés előtt. De mi az, hogy tökéletes?
Mondjuk az, ha a szeletek felülete egyenletesen sima, és nem úgy néz ki, mintha fűrésszel aprítottuk volna fel. Ehhez kell egy éles séfkés, és a know how.
A lényeg a technika: a penge markolat felé eső, vastagabb részével indítsuk meg a mozdulatot, majd magunk felé húzzuk a kést, hogy a penge teljes hosszát használjuk. Egy jó séfkés elméletileg elvégzi helyettünk a munka nagy részét, ugyanis ha elég éles, tömege révén szinte magától fog átszaladni a húson. Vágás közben ne mozdítsuk jobbra-balra a kést, mert akkor lesz egyenetlen a felület, hanem tartsuk feszesen a csuklót, és vágjunk határozott mozdulattal.
Ha a hús hozzáragadna a pengéhez, két ujjal feszítsük szét a húst, és úgy vágjunk. Képi instrukciók a videóban!