Március 20-án, azaz szerdán ismét Macaron Nap Budapesten, vagyis mindent tele lesz kicsi, kerek, krémmel töltött finomságokkal.

Ahogy az a lenti fotógalériából is látható, a macaron igazi csajmágnes, az Akvárium Klub garantáltan tele lesz nőkkel – csak úgy mondjuk. Kétségtelen, hogy a mandulalisztből készült kis bigyuszok iránt sokan szinte vallásos áhítattal viseltetnek, és köszönhetően az esemény szervezőinek, mifelénk is kezd elszabadulni az őrület. Jó macaront csinálni egyébként nagyon nehéz, időigényes, ezért aztán meglehetősen drága műfajnak számít. A luxusédesség fellegvárának számító Párizsban szinte aranyáron kapható, a Ladurée-nél például idén egy nyolc darabból álló szelekció nagyjából hatezer forintnyi euróért kapható.

Megkértük a II. Macaron Nap főszervezőjét, Boros Reginát, mesélje el, miben lesz több az idei rendezvény a tavalyinál.

– Az esemény háromszor akkora helyszínen lesz, mint a tavalyi, kicsit több cukrászda lesz jelen, ezenkívül elég sok lesz a macaronnal kapcsolatos termékeket árusítók száma, például macaronos ékszerek, macaronkönyvek, az ország egyik legjobb kávéja a macaronok mellé, színelemzés, élő macaronkészítés, macarontea, macaronszappanok. Fontos, hogy idén jóval több energiát fordítottunk arra, hogy egy szervezetet, az Élelmiszerbankot támogassa a rendezvény, ami azért jó koncepció, mert a drágának és a sznobok desszertjének mondott macaron mellé társíthatunk egy olyan mozgalmat, amin keresztül a rászorulóknak segítünk alapvető élelmiszerekhez jutni.

– Milyen egyéb programokra lehet még számítani?

– A gyerekprogramok nagyobb helyet és idősávot kapnak, 15 órától már várjuk a gyerekeket a Francia Iskola egy kis dallal készül (Merci Budapest), lesz nekik színező, macarongyurma és sok más. A színpadon is több program lesz, például Gianni beszél majd a macaron eredetéről, ami eredetileg Itáliából származik, illetve az egyik híres francia pék (á table!) élőben elkészít egy mille-feuille-t. Macaronkészítő verseny lesz idén is, amit több cukrász lélegzetvisszafojtva vár, én meg is lepődtem, amikor nemrég megtudtam, milyen komoly tét ez nekik. Tavaly inkább csak szórakoztató elemnek szántuk, idén komoly megmérettetésre számíthatunk.

Színesiti a rendezvényt, hogy egy egy amatőr instagram fotópályázatot is hirdettek, a beküldött macaronos képeket pedig kivetítik a rendezvényen (#macaronnap és #macarondayhungary tagekkel lehet feltölteni az instagramra). Idén először egy kiegészítő shopot is társítottak a rendezvény mellé: macaron napos pólókat, kitűzőket és macaronpárnát lehet majd venni, limitált mennyiségben.

A rendezvény délután 3-kor kezdődik és egészen este 9-ig tart majd, helyszíne az Erzsébet téri Akvárium Klub lesz. A jegyek elővételben 1500, a helyszínen 2000 forintba kerülnek, a készlet erejéig ajándék macaront is kapnak belépéskor az idejében érkezők.

(Fotók: Macaron Nap Facebook-oldal)

És ezt olvastad már?
113 évével a világ legidősebb férfija elmondta, mi a hosszú élet titka
Nem könnyű elkezdeni a futást, de most Nyári Dia is segít benne