A Kaukázus együttes énekelt egykoron az ördög Pontiacjáról, és szerintünk pontosan erre a járműre gondoltak. Gonosz – de a szó jó értelmében véve.

Ha vannak az autógyártásnak nagy pillanatai – márpedig vannak –, akkor ezek közül nagyon sok a hatvanas-hetvenes évek Amerikájában történt meg, amikor a fénykorukat élő márkák gyártósorairól sorban gördültek le a kultikusabbnál kultikusabb modellek. Hogy csak néhányat említsünk: Ford Mustang 66, Plymouth Hemi Cuda 70, Chevrolet Camaro Zl1 68, Buick GSX 70, Dodge Charger 69 és a képen látható 1970-es Pontiac Firebird.

Ez a darab négy évtizeden át egy teljesen átlagos jármű volt, csakhogy pár éve felturbózták egy kiállítás kedvéért. A motor teljesítményét 1200 lóerősre növelték, és kapott egy halom teljesen egyedi fícsőrt.

A felniket például külön megrendelésre gyártották, a festés szintén egyedi, és kicsit olyan, mintha a feketesége magába szívná a könyezete fényeit és energiáit.

A belső teret is teljesen átalakították: az üléseket vázig lecsupaszították, alaposan kitömték és bőrrel vonták be. Középen egy krómozott dizájnporoltó kapott helyet.

Csak azt sajnáljuk, hogy nem halljuk, hogyan dübörög ez a szép szerkezet.

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában