Október és december között már hat éve Movember hónap szerepel az önmagukra odafigyelő, trendérzékeny férfiemberek naptárjában. Elmondjuk, mit kell tudnod erről a fontos mozgalomról.

„A férfiak egészségéért és a prosztatarák ellen 2014-ben már hatodik alkalommal csatlakoznak önkéntesek a nemzetközi Movember-mozgalomhoz. A lelkes résztvevők novemberben egy hónapon át növesztik a kampány védjegyeként szolgáló, különböző formájú és hosszúságú bajszokat – ezzel is felhívva a figyelmet a betegség megelőzésére, a férfiak egészségének fontosságára. A kampányból befolyt bevétellel idén a Magyar Urológus Társaságot támogatjuk.”

Ez lenne a lényeg a dióhéjban, ami pedig nincs benne, az az, hogy ez bizony egy világméretű mozgalom, a nem hivatalos Movember-testvériség tagjai (a Mo-Brók) ebben a hónapban Los Angelestől Budapestig egy hónapig nem borotválják le a bajszukat, amivel egyrészt nemes célt szolgálnak, másrészt életben tartják a hipszterséget, és jelentős bevételkiesést okoznak a borotvahabokat, pengéket gyártó kozmetikai cégeknek.

Ez persze az első tétel kivételével poén volt, az viszont már nem, hogy a prosztatát érdemes megnézni egy urulógusnál, egy ultrahangos vizsgálattal öt perc alatt megvan a dolog, egyébként pedig egészséges táplálkozással és mozgással sokat tehetünk azért, hogy minden rendben legyen – és nem csak ezzel a testrészünkkel, hanem mindegyikkel.

Hogy idén a mi csodálatos férfimagazinunk szerkesztősége is kimutassa szolidaritását a mozgalommal, a sportguru Oszitól elvettük a borotváját, és megfenyegettük, hogy nem nézhet focimeccseket, ha titokban mégis lenyírná a bajszát. Az egy négyzetméterre eső szőrös férfiak száma eddig sem volt alacsony a szerkesztőségben (Donkó és Izing kolléga például már Movember nélkül is kész Rumcájsz-paródiának tűnnek), most még markánsabban fog megmutatkozni az arány, és erről fotografikus bizonyítékaink is lesznek – lásd lentebb.

Tehát: csekkoltasd a prosztatádat, maradj egészséges, és növessz bajszot!

(Fotó: Donkó Péter)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Akár helikopterrel együtt a tenger alá merülhet az albinó bálnáról elnevezett szuperjacht

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

További cikkeink a témában