Mallorcától Új-Zélandon át Kínáig egy sereg díjat kiosztottak a legjobb belsőépítészeti munkákért az Építészeti Világfesztiválon.

Eszelős mennyiségű díjat osztottak ki a lisszaboni Építészeti Világfesztiválon (World Architecture Festival) a múlt hét végén, három fő-, és sok-sok alkategóriában – olyannyira, hogy nem is lehetett mindent egy cikkbe zsúfolni.

A Megvalósult épületek főkategória győzteseit korábban már bemutattuk, most jöjjenek az INSIDE Award, azaz a Legjobb enteriőrök győztesei!

Bár és étterem – Itt a JC Architecture nyert a Tajvani The Moving Kitchennel, amelyben a belsőépítészet a zsűri szerint „mint a társadalmi változások előmozdítója” jelenik meg. Dicséretben részesült az Office AIO-féle Pang Mei Noodle Bar, illetve a BAFTA (brit filmakadémia) új székháza a Benedetti Architects-től.

Moving Kitchen (fotó: Lee Kuo-Min), Pang Mei Noodle Bar (fotó: Wen Studio)

Fotó: Jim Stephenson  

Középület alkategóriában egy új-zélandi ház, a Te Ao Marama South Atrium nyert. Az épületet az fjmtstudio, a Jasmax és a designTRIBE jegyzi.

Fotó: fjmtstudio, Jasmax és designTRIBE

Kereskedelmi egység kategóriában az Atelier tao+c nyert a kínai SPMA Store-ral. „Tiszteletben tartja a múltat, miközben a teret gazdaságosan, mégis művészien varázsolja vásárlási élménnyé” – írta róla a zsűri. WOW Concept, mondhatnánk, de ez már a dicséretet kapott projekt neve, melyet az External Reference tervezett.

Fotó: Wen Studio
Fotó: External Reference

(Egylakásos) lakóépület kategóriában a máltai La Serenissima győzött, méltán. A Valentino Architects utólagos átalakítással nyűgözte le a bírákat, akik szerint a projekt „ünnepli a múltat, de a mai használatra is felkészítette a lakást, különösen a környezeti teljesítmény és szabadba kijutás javításával.”

Fotó: Ramon Portelli

Társasház kategóriában az OHLAB vitte el a díjat a Paseo Mallorca 15-tel, ami egy „minden ízében helyi” épület, ahol a minőségi belső teret semmilyen korlát elé nem állítja a környezeti hatékonyság.

Fotó: José Hevia

Átmeneti épület kategóriában a TEAM_BLDG győzött egy különös nevű kínai projekttel: VOID-Exhibition Space Design for Buddha Sculptor (kb. ÜRESSÉG kiállítási tér terv Buddha szobrának). A zsűri szerint a munka érzelmi és spirituális reakciókat vált ki a látogatókból.

Fotó: Jonathan Leijonhufvud

Végül, az Oktatás kategóriában a Condition_Lab nyert a Pingtan Gyerekkönyvtárral, amihez hagyományos ácstechnikákat használtak, amihez szükség volt „a bizalomra az építészek, a kézművesek, a közösség és a gyerekek között.”

Fotó: Sai Zhao

A WAF a világ legnagyobb, évente megrendezett építészeti fesztiválja, ahol az ünneplésnek, a tanulásnak és a kapcsolatépítésnek is jut hely.

(Forrás: WAF)

Ez is érdekelhet:

Ezek a látványos épületek nyertek az Építészeti Világfesztiválon

Finnországtól Dél-Afrikáig, Angliától Kínáig díjaztak megvalósult épületeket az Építészeti Világfesztiválon.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés