Ma már mindent meg tudsz venni az interneten, amire szükséged lehet. Az online vásárlás nem csupán kényelmes, hanem egyszerű, gyors és biztonságos is, ha bankkártyával fizetsz.

Különösen igazak a fentiek olyan termékek esetében, amelyeknek elsők között szeretnél tulajdonosa lenni.

Legyen akár szó egy új videojátékról, vagy okoseszközről, online rendeléssel akár másokat megelőzve szerezheted be ezeket. A különböző webshopokban minden fontos információt megtudhatsz a kiszemelt termékről és azt is elolvashatod, hogy másoknak mennyire vált be. Ha nem tudod eldönteni, hogy több hasonló áru közül melyiket vedd meg, használj speciális termék-összehasonlító honlapokat, így gyorsan megtalálod a neked legjobban tetszőt a legjobb áron.

Kevesen tudják, de a webáruházban vásárolt és kézhez kapott termékeket tizennégy napon belül indoklás nélkül visszaküldheted. A kereskedőnek ebben az esetben kötelessége visszavenni és visszafizetni az árát akkor is, ha bankkártyával fizettél.

Úgy is spórolhatsz, ha MasterCard® vagy Maestro® kártyáddal fizetsz online, gyakoriak ugyanis az olyan promóciók és kedvezmények, amelyeket csak ezekkel érhetsz el. Nem kell otthon készpénzzel várnod a futárt, ha kártyával fizettél a weben. Ráadásul az online bankkártyás fizetés az esetek többségében díjmentes.

Az interneten nem csak a vásárlásaidat intézheted el, de ételt is rendelhetsz, amit aztán online videótárból kölcsönzött film vagy sorozat nézése közben is elfogyaszthatsz - utóbbit szintén rendezheted kártyával. De ha az otthoni filmezés helyett a mozis-popcornos estére szavazol, a jegyeket is megveheted előre akár online, akár az OTP Simple alkalmazásával, így a sorban állással töltött időt is megspórolhatod magadnak.

Végül pedig néhány tipp, hogy az online vásárlás biztonságos és sikeres legyen:

• Keresd azokat a weboldalakat, amelyek https://-sel kezdődnek (‘s’ jelentése „secure”, azaz biztonságos), és amelyek címe után egy lakat ikon is található. Ez garantálja, hogy a személyes adataidat az oldal biztonságosan kezeli.

• Ellenőrizd a webáruházat: régóta működő, megbízható kereskedőről van szó? A honlapon keresd a nagy kártyacégek biztonsági logóját (pl. MasterCard SecureCode) vagy egyéb titkosítást pl. SSL-kódot.

• A készpénzfelvételnél, ill. vásárlásnál használt PIN kódot SOHA ne add meg internetes vásárlás esetén!

Őrizd meg, ha szükséges, nyomtasd is ki az internetes vásárlás visszaigazolását, adatait. Ha a megrendelt termék nem érkezik meg a jelzett határidőn belül, vedd fel a kapcsolatot az internetes kereskedővel.

Saját gépről vásárolj, ha lehet, kerüld a nyilvános internetes kávézókat, hotspotokat!

Ha bármilyen hibát tapasztalsz a vásárlásnál (pl. hibás összeget vontak le a számládról), azonnal jelezd a banknak. Reklamáció, hibás teljesítés esetén a magyar jogszabályok, és a bankkártya társaság is a kártyabirtokost védik.

(X)

És ezt olvastad már?
Te tudod ennek a gyönyörű, meztelen lánynak a nevét?
További cikkeink a témában