Napi szinten fogyasztják a japán szumósok a chankonabe nevű ételt, a fehérjében és kalóriában gazdag ételkülönlegességet.

Japánban nemzeti sportágnak számít a szumó, az ismert versenyzők valóságos sztárok, és nem mellesleg óriások, akiknek komoly kalóriabevitelre van szükségük, hogy erejüket, versenysúlyukat fenntartsák. A világ legnehezebb szumósa, Szatosi Örora 288 kilós, ami persze egyedi, de egy átlagos szumós súlya is 140-160 kg között van.

A közhiedelemmel ellentétben a szumósok ugyanúgy edzenek, mint más élsportolók, és az étkezésre is odafigyelnek.

A tradicionális ételük a chankonabe, ami gyakorlatilag egy leves, rengeteg zöldséggel, tofuval és különböző húsokkal megspékelve.

Először egy levesalapot kell elkészíteni, amiben csirkeszárny, különböző hagymák, gyömbér található. Amíg készül a leves, addig a zöldségek, (retek, sárgarépa, gomba) a tofu, miso paszta előkészítése következik. Majd pedig a levesalappal kell leönteni az egészet és ismét főzni. A következő lépés a darált csirkehús előkészítése, szójával, tojással és egyéb fűszerekkel, végül pedig a masszából formált gombócokat kell hozzáadni a leveshez és lassú tűzön főzni.

Röviden így néz ki az elkészítése:

Ha már Japán: 

Ha megnézed ezt a videót, az első hosszabb utad Japánba fog vezetni

Az egész csak fotókból áll, de épp ezért csodálatos a hangulata.

(Kiemelt fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Gyönyörű harmincassal búcsúztatjuk a hetet

Katja szereti az állatokat, magára is varratott néhányat

Trükkök, ha beütne a kajakóma a karácsonyi zabálástól

További cikkeink a témában