A gabonapehely, a hal és a joghurt egészségesnek tűnhet, de nem mindegy, milyen formában fogyasztod.
A tudatos táplálkozással kordában tarthatjuk súlyunkat, de immunrendszerünket is erősíthetjük, aminek eredménye, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben. Ez viszont kétségtelenül kellő odafigyelést igényel, például nem szabad bedőlni a reklámoknak. Egy kis utánajárással magadtól is rájöhetsz, mi az, ami egészségesnek tűnik, de valójában nem is az. De mi most mondunk is három olyan ételt, amiről eddig azt hihetted, hogy a legjobb választás a tudatos táplálkozás jegyében:
Gabonapehely
A gabonapelyhek ízesített fajtái rengeteg cukrot – vagyis kalóriatartalmuk magas – és mesterséges adalékanyagot tartalmaznak, így máris nem tűnik annyira egészségesek.
A natúr változata a nyerő megoldás, amit akár (aszalt) gyümölccsel, dióval, mogyoróval és egy kis mézzel is megízesítheted.
Halrudacska
A hal rettentően fontos szervezetünk számára (kevés benne a koleszterin, de bővelkedik foszforban, vasban, káliumban és kalciumban, A-, D-, B2 és B6-vitaminban), a tudósok szerint heti egyszer illene is fogyasztani.
A halrudacskával az van, hogy egyrészt sok mesterséges adalékot tartalmaz, és nem halfiléből készül, hanem mindenféle hal részekből.
Mivel a halhús laza szerkezetű, így gyorsan elkészíthető. A halfilé roston sütve sóval, borssal és egy kis frissen facsart citrommal ízesítve igazán jó választás.
Ízesített (gyümölcs)joghurt
A joghurt jó elképzelés, viszont az ízesített gyümölcsös verziójának nincs sok köze a valódi gyümölcshöz és az élőflórához.
Jobban jársz, ha valódi joghurthoz feldarabolsz (lehetőleg) piacról beszerzett gyümölcsöt, az édes ízét akár mézzel is elérheted.
Nem árt végigolvasni a termékek címkéit, ahol esetleg olyanokkal is találkozhatsz, mint emulgeáló szer vagy stabilizátor. Nem tudod, mik ezek? Segítünk megérteni neked:
(Forrás: The Telegraph, fotó: Pixabay, Getty Images)