Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A kormányzó bátor lépésnek nevezte a saját lépését.

Kaliforniában 2035-ig megszüntetik a benzinnel működő, a dízel, valamint a hibrid gépjárművek forgalmazását – jelentette be Gavin Newsom, az Egyesült Államok nyugati parti államának kormányzója, aki szerdán rendeletet is aláírt erről. Newsom „bátor lépésnek” minősítette saját döntését, hangsúlyozva, hogy

A demokrata párti kormányzó kiemelte: évtizedeken keresztül lehetővé tették, hogy a gépjárművek szennyezzék a levegőt. „Megérdemeljük azokat az autókat, amelyek nem okoznak asztmát a gyermekeknek. A mi autóinknak nem szabad tovább rontaniuk a tűzvészeken, és ezzel elősegíteniük, hogy még több, füsttel telitett napunk legyen.” Newsom kijelentette: tizenöt év múlva minden autó, amelyet Kaliforniában forgalmaznak, „mentes lesz a károsanyag-kibocsátástól”.

Amerikai háziasszony és autója. Jó, talán nem

A kormányzói rendelet mindazonáltal nem tiltja be a jelenleg forgalomban lévő hagyományos autókat, ám megtiltja ezek eladását, illetve vásárlását a használtautó-piacon. Elemzők megjegyzik: a kormányzói rendeletet a washingtoni szövetségi kormány bíróság elé viheti.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.