Jól öltözködni nem nehéz, kilenc férfiruhával bizonyítjuk. Na, hány van belőlük a te ruhatáradban?

1. Bőrkabát

Az örök vagányság és abszolút férfias megjelenés univerzális ruhadarabja. Mindenhez jó, soha nem megy ki a divatból, minőségi anyag és még szépül is az évekkel. Abszolút kötelező.

2. Egy rád szabott öltöny

Ha nem olyan helyen dolgozol, ahol irodai dress code van, akkor könnyen lehet, hogy ez a darab hiányzik a ruhatáradból. Ami nagy kár, mert hivatalos eseményeken, esküvőkön, estélyen vagy épp egy felsőbb kategóriás étteremben is maximálisan férfias és elegáns megjelenést biztosít. Ha eddig ilyen alkalmakkor pánikszerűen telefonáltál a haverodnak, hogy adja kölcsön az ő két vállal nagyobb öltönyét, akkor most azonnal szerezz be egy sajátot. Hidd el, nagyon hátbavereget érte az élet.

3. Fehér ing

Akár több is, mivel ezek az ingek azért idővel színüket vagy formájukat vesztik. Persze, ha jó minőségű pamutból készült darabot veszel (ami lehet, hogy kicsit drágább), sokkal több ideig hordhatod őket és jobban vasalhatók totálisan ránctalanra is. Nincs férfi, akinek ne állna jól egy fehér ing és kevés olyan szett van, amihez ne passzolna. Kosárba vele!

4. Farmering

Az idei év férfidivatjának egyik nagy visszatérőjét mindenképpen zsákold a gardróbodba. Egyrészt, mert férfias, városias és zsivány: kigombolva, alatta egy fehér pólóval ugyanolyan jól működik mint begombolva egy laza blézerrel – és családi vacsin is ugyanolyan pompán mutatsz benne mint egy csajozós sörözéskor. Sakk-matt, nem járhatsz rosszul egy farmeringgel!

5. Sötét farmernadrág

Szükségtelen is magyarázni: ha eddig valahogy kimaradt a szekrényedből, sürgősen pótold a hiányosságot (például a Gasnél most lehet jókat kapni). Esküvőn és temetésen kívül kábé bárhol hordhatod, bütykölhetsz benne, bulizhatsz benne: a jó farmer egyszerű és nagyszerű darab. Farmernadrágot minden férfiszekrénybe!

6. Kör nyakú pulóver

Leginkább gyapjúból vagy kasmírból: a minőségi anyagok minden hordással százszorosan megtérülnek. Az ebből kilógó ingnyak és a feltűrt pulcsidnál könyöknél kikandikáló ingujj pedig top szexi dolog a nőknél (nincs rá brittudósok magyarázat, de tényleg így van, hidd el!). Színekben leginkább az egyszínűeket ajánljuk: fekete, mélyvörös, hanga szürke, olívazöld vagy kék árnyalatokat, mivel kábé minden máshoz tökéletesen illenek.

7. Póló ing

Kényelmes viselet, egyszerre jó félhivatalos és nemhivatalos eseményekre is, plusz remekül fogja az izzadságot is, ha jó anyagút veszel. Ha meg nem szeretnél inget venni, akkor ezzel csalhatsz is: ha erre rákapsz egy fent látható pulóvert, egész meggyőzően imitálod, hogy ing van rajtad (közben meg egy sokkal kényelmesebb póló). Cseles.

8. Sportzakó

Igazából olyan mint a zakó, csak annyira nem megkeményítetten elegáns: ez a smart casual ruhadarab irodába ugyanolyan jó mint csak leugrani pár itókára a pajtikkal. A fent említett összes ruhával pazarul működik, férfias és sármos darab, úgyhogy ha eddig nem figyelt a fogasodon, sűrűn pótold a hiányosságot!

9. Gyapjúnadrág

Naggggggyon kötelező darabot hagytunk a végére: egy igazi férfi ruhatárából sem hiányozhat egy jól irányzott gyapjúnadrág. Sötétszürke színben az egyik legkönnyebben variálható ruhadarab, anyagának köszönhetően pedig nagyon szép az esése, így a vékonyabb, hurkásabb, alacsonyabb, magasabb, kisportolt vagy átlagos testalkatú férfiakon is tökéletesen mutat. Komolyan. Egy bomba öv rá és elképesztően jól fogsz kinézni, bármilyen alkalomról is legyen szó!

Szóval ha ez a kilenc alapdarab megvan, akkor nagy baj már nem lehet a szetteddel, erre a szavunkat adjuk (csak azért légyszi ne zokniszandállal egészítsd ki, jó?)!

(Képek: Yasu+Yunko)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

A La Liga elnöke Real Madrid-drukkerként nyilatkozott Mbappéról

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés