Ha csípős ételekről van szó, sok beteg dolgot láttunk már. Ha valaki imádja azt az érzést, amikor másnap reggel megindul a gyomrában bugyborékoló láva kifelé, egy rakás tematikus fesztivál között válogathat akár még Magyarországon is.

De Kínában ezt nem nagyon tudták megtartani a normális keretek között. A nálunk jellemző halászlé fesztiválok és csípősburger-evő versenyek pofájába röhögve a Hunan tartományban lévő Ningxiang kitalálta a Csípős Király nevű jeles eseményt, amelyre csak az igazán hardcore kapszaicin-megszállottaknak érdemes benevezni.

A versenyen ugyanis az történik, hogy a jelentkező beugrik egy tiszta kapszaicinnel felturbózott fürdőbe, melynek felszínén különböző erősségű paprikák úszkálnak, majd megnézik, hogy adott idő alatt mennyi chilipaprikát képes magába tömni.

Ép ésszel nem igazán felfogható, miért is akarna valaki úgy erőspaprikát zabálni, hogy közben az összes testnyílása lángol az átlagemberek számára elviselhetetlenül csípős létől. Emlékezz csak vissza, milyen volt, amikor legutóbb elfelejtetted időben kivenni a vasárnapi húslevesbe dobott erőspaprika-csücsköt, és a tálnyi lángoló levest könnyezve, köhögve, krákogva toltad le a család rosszalló pillantásainak kereszttüzében, miközben taknyod-nyálad egybefolyt.

Megvan? Na, ezek az arcok egy annál sokkal durvább levesbe ugranak fejest.

A versenyt augusztus 12-én tartották, és a Csípős Király címet végül egy Szu nevű nyerte meg, aki egy perc alatt 15 chilipaprikával ajándékozta meg az emésztőrendszerét.

Ezúton is gratulálunk!

(via, képek: People's Daily, China)

És ezt olvastad már?
Pusztító villámárvizekre készülhet Kalifornia a klímaváltozás miatt