Azért vadászni még nem lehet őket.

A kínai kommunista diktatúra illetékesei kiadtak egy közleményt, miszerint az óriáspandák helyzete az elmúlt évek törekvéseinek köszönhetően akkorát javultak, hogy már nem számítanak veszélyeztetett fajnak.

A legutóbbi felmérések szerint Kínában már több mint 1800 óriáspanda él a vadonban, ezért a különösen veszélyeztetett státuszú besorolásból kivették a fajt.

Cui Shuhong, a környezetvédelmi minisztérium természetvédelmi és ökológiai megőrzési osztályának vezetője szerint a rohamos javulás annak köszönhető, hogy Kína az elmúlt időszakban jelentős erőfeszítéseket tett pandatémában. A kínai állam bambuszerdőket ültetett és növelték az állatok életterét.

Shuhong továbbá elmondta: a pandák életkörülményei nagyot javultak, miután szigorították az élőhelyeik rendvédelmi felügyeletét, valamint visszaszorították az említett területeken folyó illegális tevékenységeket.

Becky Shu Chen, a londoni Zoológiai Társaság tanácsadója egy telefonos interjúban elmondta, hogy Kínában a legtöbb természetvédelmi terület olyan hatalmas, hogy vannak olyan részek, amik emberek által is sűrűn lakottak, így nagyon fontos, hogy olyan szabályozás legyen érvényben, ami elősegíti a pandákkal való együttélést.

NBC; kiemelt kép: Getty Images

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Ez az egyik leghatékonyabb fekvőtámasz, amivel az egész felsőtestedet kigyúrhatod
További cikkeink a témában