Egy szlovák cég találmánya, Ecocapsule-nak hívják és egyenesen imádja a Földanya.

A Nice Architects mérnökei össze akartak hozni egy olyan lakást, amit akár egy utánfutón is kiköltöztethetsz a szabadba és két ember minden szükségletét kielégíti. Azt el tudjuk mondani, hogy mi ez, azt viszont már neked kell eldöntened, hogy élnél-e egy ilyenben. Az Eco-kapszula egy tojás alakú bungaló egészen lilliputi méretekkel. 4,4 méter hosszú, 2,2 méter széles, 2,6 méter magas és összesen 680 kilogramm. A külső burkolatra szerelt 600 wattos napelemek és egy 750 wattos szélturbina egy nagy teljesítményű akksiba tolják a természet energiáit, a csatlakoztatható tartályok pedig az esővizet gyűjtik össze. A formatervezés egészen puritán, de azért a fémszínű bigyó rendesen vonzza a tekintetet. Nézd csak!

A belsejében ágy, egy apró konyha, étkező, zuhanyzó, WC és még egy kisebb raktár is elfér. Mi is nehezen értettük, hogyan, de ez a rajz segíteni fog.

A gyakorlatba átültetve így néz ki a fenti rajzocska:

Ha nem vagy akkora barátja a futurisztikus megoldásoknak, akkor rendelheted fa mintázattal is.

Az Ecocapsule még nem rendelhető és a végleges árát sem ismerjük, hiszen a cég csak 2015 végén kezdi el felvenni az előrendeléseket. Azt azonban tudjuk, hogy a Nice Architects elviszi a terméket a május 28-án Bécsben tartandó Pioneers Festivalra, ahol minden bizonnyal további részleteket árul majd el erről az érdekes találmányról.

(via Engadget, Ecocapsule)

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában