"Mindenkinek van egy helye. De hol a miénk?" - mondják a spanglisok. Denverben megoldották a kérdést, és létrehozták az első Kannabisz Templomot.

Hogy ez vallásgyalázás vagy sem, azt mindenki döntse el maga. Nekünk mindenesetre volt egy olyan érzésünk, hogy az egész valamiféle áprilisi tréfa.

A videó és az Indiegogo kampány mindenesetre nem április 1-én indult, és nagyon úgy fest, hogy a denveri Logan Streeten tényleg ezerszínűre kipingáltak egy 113 éves templomot. Bár az imaházban nem árulnak marihuánát, a füvesek új szentélye egy igazi spanglis találkozóhely lesz - mondván, mindenki szív: az ápoló, a tanár, a mérnök...

De a tervek szerint érkeznek majd vendégelőadók, művészek, humoristák és zenészek a templomba, szóval amolyan kulturális központ szerepe is lesz.

A templom külsején található falfestményt Kenny Scharf készítette, a kápolna mennyezetére pedig a spanyol művész, Okuda San Miguel festett színes mintákat.

De a felújításnak még közel sincs vége, az újonnan alakult non-profit társaság új kazánra és akadálymentesítésre gyűjt épp:

A templom hivatalosan április 20-án nyitja meg kapuit, nagyon kíváncsiak vagyunk, milyen lesz a visszhangja...

(via DYT)

És ezt olvastad már?
Sehogy sem akar összejönni a futás? Mutatjuk, hogyan motiváld magadat!
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!