Hol strandolhatsz a kutyáddal? Mutatjuk.

A kutyás gazdik örök kérdése, hogy hova mehetnek, ha négylábú barátaikkal szeretnének strandolni (merthogy ők ugyanúgy élvezik a hűs vízpartot, mint mi, emberek). Szerencsére a Kutyabarathelyek.hu csapata összegyűjtötte és térképre rakta a kutyabarát strandolási lehetőséget és fürdetőhelyeket – a térkép alatt néhányat külön bemutatunk:

2024-ben 22 kutyabarát vízpart szerepel a listán, a portál pedig megjegyezni, hogy „fürdetőhelyek szolgáltatásai is egyre magasabb minőséget képviselnek”

Fonyódi kutyabarát fürdetőhely (Fonyód, Balaton): Hatalmas, füves terület zsilipes bejárattal, így biztonságban élvezhetik a kutyák is a szabadidőt. A hűs árnyékról fák, valamint árnyékoló sátrak is gondoskodnak, a vízbe pedig lépcsős és rámpás lejárók is vezetnek. Van kutya WC, kutyaürülék tároló edények és ez utóbbira kihelyezett kakizacsi is, és a gazdik számára is biztosítva van mellékhelyiség (plusz büfé, SUP bérlési lehetőség) – a (nem hivatalos) Facebook-oldalukat ITT találod meg.

Kőszegi kutyastrand (Kőszeg, Abért-tó): A tó partján a területet fenntartó Vízügy több mint 2700 négyzetméteres területet jelölt ki a kutyastrand számára, így a parton kényelmesen elférhetnek a négylábúak és a gazdik is. A felhőtlen, ugyanakkor biztonságos időtöltésről a parton kerítés, míg a vízen bójasor gondoskodik. A tó vize a parton egészen sekély és fokozatosan mélyül, így a vízben bizonytalanabb kutyák is biztonságban érezhetik magukat. Agility akadályokat helyeztek el a mozgékony kutyusok számára, de rengeteg facsemetét is ültettek az önkéntes segítőkkel karöltve, amik az árnyékról gondoskodnak – a Facebook-oldalukat ITT találod meg.

A Plázs (Nyékládháza): Egy hely azoknak, akik távol a városi zajtól a kutyájukkal szeretnék közvetlenül a vízparton élvezni a nyár legszebb pillanatait. Büfékkel, valamint SUP-, vízibicikli- és kajakbérlési lehetőséggel – a Facebook-oldalukat ITT találod meg.

És a portál arról is említést tesz, ami nem szerepel a térképen, azaz alternatív megoldásokról is ír, mint írják:

„A természetes vizek azon részein, ahol nincs fürdésre kijelölt hely (strand), és nem tiltja tábla, nincs elkerítve mint magánterület, ott nincs akadálya a kutyák fürdetésének.”

(Forrás: Kutyabarathelyek.hu, fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés