Londonban lényegesen több coworking iroda van, mint bárhol máshol a világon, viszont sokkal drágább is. Ingázni pedig a Közel-Keleten a legkönnyebb.

Rakétaként emelkedett a menő coworkinghelyek iránti kereslet az elmúlt években, és semmi sem utal a trend kifáradására. Az előrejelzések szerint 2024-re a mostani több mint másfélszeresére, pontosan 158 százalékkal nő majd a kereslet közös munkaterek iránt.

Mindannyian ismerjük a coworking előnyeit a nagyfokú rugalmasságtól a csapatmunkán át a kreativitást serkentő környezetig – ezek együtt a lezárások után különösen vonzóak.

De hol a legjobb coworkingelni? A BNG szakportál ötvenhárom várost elemzett a világon, majd az irodák száma, bérleti díja, a wifi sebessége és a keresések száma alapján sorrendbe tette a városokat.

London győzött, ahol brutálisan sok, 1322 coworking iroda létezik – ez több mint ezerrel több, mint az e tekintetben második Párizsban. A keresési adatok alapján Londonban a kereslet is kiugró a közösségi irodák iránt. Ellenben a brit főváros 35 százalékkal drágább a top 15 átlagánál, és bár a wifi nem rossz, azért van, ahol gyorsabb.

A top 15-be Dubaj, Amszterdam, Los Angeles, Párizs és San Francisco fért még be. Felmérték az ingázásra legjobb városokat is, ahol a közel-keleti helyszínek lettek a legjobbak.

A teljes cikket és az összes listát itt találod.

(Borítókép: London, Unsplash)

Ez is érdekelhet:

Kiderült, mi a világ legélhetőbb városa, 250 km-re sincs Budapesttől

Budapest nincs az első tízben, de az utolsó tízben sem, annyit írnak csak róla, hogy „stabilitási mutatói megcsúsztak a megnövekedett diplomáciai feszültségek közepette”.

Ezek most a legélhetőbb városok a világon

Itt a világ legélhetőbb városainak listája, aminek a szerkesztői leszámoltak a GDP-mutatóval, de figyelembe vették a covid hatásait.

És ezt olvastad már?
Modellként és dj-ként is dolgozik ez a lány
További cikkeink a témában