Ha kis bukszából utazgatnál az öreg kontinensen, akkor itt egy hatalmas és remek térkép arról, melyik városban mennyit kóstál egy nap. Nem mi vagyunk a legolcsóbbak, de Budapestet is külön kiemeli a térkép.

Az infografikát a következőképpen kell értelmezni: a piros rubrikában megadott összeg azt jelöli, hogy egy átlagos, hátizsákkal utazgatós (értsd: nem luxusturizmus) nap kb. mennyibe kerül szállással, étel-itallal, közlekedéssel és attrakciókkal. A sárga font jel minél nagyobb, annál drágább egy város, így ha az olcsó opciókat keresed, akkor a pici sárga fontjelekre tapadj rá. Lejjebb pedig megnézheted a tíz legolcsóbb város részletes kiértékelését, amiben mi a nyolcadik helyet értük el.

Az indexet a SimplyHolidayDeals.co.uk számolta ki és ez az egynapi ár a következőt tartalmazza:

- Egy éjszaka egy hostelben

- Két vonaljegy

- Egy fizetett attrakció (múzeumi belépő, koncert stb.)

- Három olcsó étkezés

- Három ital. 

Egy font jelenleg 442 forintnak felel meg – így például egy nap Budapesten kb. kilencezer forintjába kerül a (kissé olcsójános) turistának hostelestül, mindenestül. Azért ez piszok olcsó, nem? És akkor nem is beszéltünk Kijevről, ahol hétezer forintból ki lehet hozni ezt a hátizsákos turizmust. Mindenesetre tanulságos grafikon arról, hogy tényleg olcsón is lehet világot látni.

(Via: SimplyHolidayDeals.co.uk)

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
Hirdetés