Egy új vietnámi levesező Budapest szívében, ami minden ízében más, mint a többi.

A réges-régmúltban, a Corvin környékére az emberek csak a mozik miatt jártak. Aztán átalakult a környék látképe, és az újépítésű lakás- és irodakomplexumok elszórták ezen a területen a spóráikat, és elburjánzottak.

Így alakult ki a Corvin sétány, ami szubjektíve nekem egy mikro Váci utca, ami nem elsősorban a bennszülött fővárosiaknak szól, hanem inkább az itt dolgozó, tanuló és airbnb-ző embereknek.

A környékre én is csak a kedvenc borozóm, a Cintányéros miatt járok, vagy évekkel ezelőtt a Gólyában lógtam, amíg nem lepték el a Tripadvisor-huszárok.

No, de vissza a Corvin sétányra, ahol a közelmúltban nyílt egy vietnámi konyhát prezentáló étterem, egy jó phót főző, Pho-ző! Ezt le lehetne tudni annyival, hogy oké, köszi, nem újdonság az ilyen, az elmúlt években sok ilyen hely nyílt. Viszont a Madame Pho más, és ezt minden rajongás nélkül mondom, teljesen objektíve.
Kezdjük azzal, hogy a dizájnra nem kevés hangsúlyt fektettek, így a szürke betondzsungelből betoppanva meglegyint minket egy régi, letűnt időket idéző, és a fémes, neonfényes jelent vegyítő miliő.

Annyira klassz ez a múlt és jelen keveréke, hogy egy újabb olyan gasztrohely Budapest térképén, amely igazából bármelyik nyugati metropoliszban is megállná a helyét.

Az arculatért és dizájnért Csontos Eszter - Socially felelt, az építész pedig Ernst András volt, akik pazar munkát végeztek.

Na de a dizájnon túl is van élet, és egy étteremben az ízek is mondhatni fontosak, amiben a Madame Pho újfent hibátlant dobott. Kóstoltam már a pho-jüket, aminek szerintem az alapleve zseniális fővárosi viszonylatban,

de amiért én teljesen, tök totál odavagyok jelenleg, az a Bun Bo Hue néven futó levesük.

Ami nagyjából azonos pho-vel, de sokkal izgalmasabb az alapleve, köszönhetően a belefőzött fűszereknek, és a marha mellett a disznó csontok részvételének.
Plusz, tudom emelni még a tétet, mert az asztalhoz is úgy érkezik ez a tétel, hogy tele van thai bazsalikommal, perillával és a többivel. Omnomnommm!

Az erős levesmezőny mellett, nagyon komoly wok-variácókba is belefuthat az ember, és egyéb vietnámi klasszikusok is mind kaphatóak, tényleg pazar minőségben.

Jöhetne a kérdés, hogy ha ennyire tuti minden, akkor biztos drágább az átlagnál, de a helyzet az, hogy nem! Szerintem az árak a minőséggel nincsenek egálban, mert sokkal olcsóbb minden, mint amit megérdemelne bármely étel, ami élményt szolgáltat itt számunkra. De ez maradjon is így! Jelezném, hogy követendő példa, khm!

A helyet 100%-ban a tulajdonosok viszik, ami azt jelenti, hogy az egész család kiveszi a részét a munkából, legyen szó a kiszolgálásról vagy akár a főzésről. Végül is azt hiszem, így lehet egy helyet ténylegesen kifogástalan minőségben működtetni, ahova szívesen visszatérünk.

Szóval, ha már esetleg unod a végletekig kimaxolt vietnámi pho-lelőhelyeidet, vagy szeretnéd valami igazán impozáns és extra éttermi élménnyel meglepni a párodat, a Madame Pho most a legtutibb hely, ahová mehettek. Szerintem már csak a fentebb említett leves miatt is érdemes ide ellátogatni, mert az akkora csúcsélmény, hogy a helyi vietnámi közösség is szép számban ezért az egy tételért is képes felkeresni a madamot! Nehogy már te maradj le róla, halló!

(Fotó/Videó: Bodor Tamás)

Player Adventi Kalendárium Player Adventi Kalendárium
Támogatott és ajánlott tartalmaink

Így lehetsz te is részvényes az MBH Bankban!

Ünnepi útmutató férfiaknak, akik olyan ajándékot akarnak adni, ami valóban megérinti a szívet

Koktélozás feszengés nélkül: ilyen Budapest legújabb komfort bárja

A Player kérdése: Te szoktál magadnak ajándékot venni karácsonykor?
34% Igen, persze, szerintem teljesen normális.
66% Nekem ez fura, nem, nem szoktam.
Öt pikáns ajándékötlet a barátnődnek, ha idén kicsit felforrósítanád a karácsonyt
Hirdetés